Tenis

Ivanišević: "Murray može osvojiti Wimbledon"

Mario Glasnović • petak, 17.06.2011.
Ivanišević: "Murray može osvojiti Wimbledon"
Foto: Dejan Popek

U intervjuu za britanske medije Goran Ivanišević otkrio je što očekuje od ovogodišnjeg Wimbledona. Samo nekoliko dana prije početka trećeg Grand Slam turnira sezone bivši osvajač Wimbledona smatra da Britanci ove godine napokon mogu dobiti pobjednika.

Ove godine se navršava deseta obljetnica Goranovog osvajanja Wimbledona. Jedna od najvećih pobjeda hrvatskog sporta svima se urezala u pamćenje. Goran Ivanišević pobjedom nad Patrickom Rafterom osigurao je sebi mjesto u povijesti.

Desetljeće nakon toga 39-godišnji Ivanišević britanskim medijima je otkrio što misli o ovogodišnjem izdanju Wimbledona. Ivanišević smatra da Andy Murray nakon dva uzastopna ispadanja u polufinalu može osvojiti Wimbledon. "Mislim da je spreman. Već je pobjeđivao te dečke i igra jako dobro. Mora se nositi s pritiskom, više nema isprika", izjavio je Ivanišević.

"Kada igrate na glavnome terenu morate uživati. Nekada nije lako, pogotovo ako gubite. No ne smijete zaboraviti uživati u tenisu", objasnio je umirovljeni hrvatski tenisač. Ivanišević smatra da Škot može ići do kraja: "On mora iskoristiti publiku. Ima dobre šanse."

Ukoliko bi se u finalu susreli Rafael Nadal i Roger Federer, Ivanišević prednost daje Španjolcu. "Rafa je branitelj naslova, ako u finalu bude igrao protiv Federera po meni je on favorit jer Federer ima problema s psihom kada igra protiv Nadala", izjavio je 39-godišnji Ivanišević.

"Ako Roger bude igrao s nekim drugim tenisačem u finalu, onda će pobijediti", zaključio je bivši osvajač Wimbledona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2011. u 11:05
    kakav mentol ...ljubomoran na novaka,ne pominje ga ni u jednoj kombinaciji medju favorite...i razumem ga donekle,tokom citave karijere je uzeo jedan GS i dva turnira masters serije...i treba a bude zavidan djokovicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2011. u 15:40
    Šta kakav Murray?Pa osvojio je Queens i on je vrlo jak na travi,po meni puno jači od Noleta,samo mu je problem to što se ne zna borit s tim ogromnim pritiskom kojeg Britanci stavljaju na njega.Murrayev stil igre ne volim ali činjenica je da je trenutno malo u pozadini ova 3 genijalca ali igra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 16:16
    Ma kakav Murray, pored Nadala,Federera,Djokovica on istice ovog pomenutog,pa mogao bih se kladiti da ce jedan od vodecih 3 osvojiti wimbledon,o njihovoj formi netreba govoriti ipak su oni najbolji na svijetu.
    Obrisan korisnik
  • Cholo17.06.2011. u 11:49
    A brate volio bi da opet obore rekord..
    Cholo
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 11:28
    Ljubo vs Čilić u 1. kolu Wibledona, a za teniske sladokurce Isner vs Mahut (OPET!!!) neeeeeeeeeEEEEE :)
    Obrisan korisnik