Nogomet

Bilić: "Vrijeme je da budemo odgovorni"

Mišo Gulić • petak, 17.06.2011.
Bilić: "Vrijeme je da budemo odgovorni"
Foto: Bruno Karadža

Nakon vijesti o "samo" novčanoj kazni, koja je stigla iz Nyona, gdje je zasjedalo disciplinsko tijelo Uefe, izbornik Slaven Bilić otvoreno je svima poručio kako je krajnje vrijeme da kao društvo postanemo odgovorniji.

Izbornik Slaven Bilić s olakšanjem je dočekao vijest kako će hrvatska nacionalna vrsta kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela ipak igrati pred punim tribinama, a ne, kako se u najgorim najavama strahovalo, praznim stadionom.

"Igrati pred praznim tribinama bila bi prava tragedija i s obzirom na najave, mogu reći kako smo ovaj put dobro prošli", izjavio je Bilić za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza, a osvrnuo se i na problem koji već dugo tinja.

"Mislim da je došlo krajnje vrijeme da kao društvo odgovorno uhvatimo ukoštac s problemima. Jednostavno nema smisla da zbog djela pojedinaca rušimo ugled cijele države, a i sam novac smo mogli uložiti u puno pametnije svrhe", tvrdi.

Bilo kako bilo, ovo je vrlo vjerojatno i posljednja "opomena pred isključenje", a naredne utakmice neće biti samo kvalifikacijske za reprezentaciju, nego i za navijače - u oba slučaja nadamo se s pozitivnim predznakom.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2011. u 15:09
    Da sutra na klupu reprezentacije sjede nog.stručnjak kao Guus H., Van Basten ili Capello,preuzme naše dečke bez miješanja politike,crkve...to bi bila reprezentacija za svaki respekt,za velike stvari... Dok je ovog HNS i Bilića,to će biti tuga i jad...žalosno...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 16:08
    Ajde ne seri, kakvo povlačenje sa stadiona, kakvi bakrači. Daleko od toga da podržavam svastike, hukanje ili bilo kakav oblik rasizma na tribinama, ali nemojmo ići u krajnost. To je kao kada su neki naši slavni političari u znak protesta zbog skandiranja "Za dom spremni" napustili stadion... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • 280417.06.2011. u 15:52
    Bravo Bilić! No on je to rekao i odmah poslije utakmice. Odgovorni NSH bi povukao svoju reprezentaciju sa stadiona na kojem pojedinci ili grupe vrijeđaju Ustav zemlje kojoj pripadaju!
    2804