Nogomet

Neymar: "Europa je moj san"

Josip Tolić • ponedjeljak, 20.06.2011.
Neymar: "Europa je moj san"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Brazilski reprezentativac i napadač Santosa u intervjuu za španjolski sportski dnevnik As komentirao je napise koji ga "sele" na europski kontinent istaknuvši da je sretan u Sao Paolu, ali da jednog dana želi zaigrati u nekoj od europskih liga.

Iako svjestan da privlači pažnju brojnih europskih velikana, ponajviše Real Madrida, 19-godišnji Neymar usredotočen je na uzvrat finala Cope Libertadores protiv Penarola: "Trenutno su mi misli samo na osvajanju natjecanja." Sreću označava ključnom u igračkoj karijeri, a toga mu, kako kaže, u Santosu ne nedostaje: "Moja prva želja je ostati ovdje jer tu imam sreću, za sebe, za obitelj, za navijače. Najvažnija je stvar biti sretan."

Usprkos svim prednostima koje mu nosi igranje u domovini, svjestan je da na južnoameričkom kontinentu ne može ostvariti maksimalne domete, a posebno ga "pali" Liga prvaka: "Naravno da mi je san zaigrati Ligu prvaka, jednako kao što je za svakog igrača na svijetu. Igrati u tom natjecanju privilegija je. Želim igrati na svjetskim prvenstvima i u najboljim ligama."

Želja za transferom u Europu prisutna je, no Neymaru se nikud ne žuri: "Moja budućnost pripada Bogu. Prelazak u Europu mogao bi se dogoditi sutra, za dvije ili pet godina - ne znam. Morao bih razmisliti o tome skupa s mojim ocem, mojom majkom - sa svima", zaključila je nova zvijezda brazilske reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 12:25
    Čudno,nedavno sam na istom portalu pročitao da bi mogao cijelu karijeru igrati u Santosu,da mu je tu dom... Najbolje za ovog dečkića da ostane još bar 2 godine u svom santosu i dobro se okali,da ne završi kao Tevez,Adriano i još neki nostalgični razmaženi "plačipičci"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2011. u 21:05
    alo ej.. dodo je proglašen novim eduardom.. tko zna ima li eduardo još kojeg rođaka koji igra nogomet :p
    Obrisan korisnik
  • IanZG20.06.2011. u 19:55
    Europa (ili barem proljeće u njoj) je i Dinamov san... Možda bi dolazak u Dinamo bio pravi pogodak za njega, pogledajmo kako je Anderson Costa brzo napredovao!
    IanZG
  • Showballs20.06.2011. u 19:51
    Da, tak sad priča, vidjet ćemo ga za par godina... :)
    Showballs
  • johnny00820.06.2011. u 19:09
    ako je to istina kaj si reko onda svaka cast...
    johnny008