Nogomet

Galatasaray potpisao Čeha iz Atletica

Mario Glasnović • utorak, 21.06.2011.
Galatasaray potpisao Čeha iz Atletica
Foto: HB-Press-Agency

Češki branič Tomaš Ujfaluši prešao je u redove Galatasaraya. Turci su prije nekoliko dana najavili kako žele dovesti trojicu igrača Atletica, Ujfalušija, Forlana i Reyesa. Ujfalušija su već doveli, a ne planiraju stati na tome...

Tomaš Ujfaluši i službeno je igrač Galatasaraya. Češki branič potpisao je jednogodišnji ugovor s opcijom produženja na još jednu godinu. Turci su španjolskom klubu za usluge 33-godišnjeg češkog defenzivca platili dva milijuna eura.

"Želim reći da sam sretan što sam došao ovdje. Došao sam u klub koji ima bogatu povijest i spada u najveće klube u Turskoj", izjavio je Ujfaluši za službenu stranicu Galatasaraya. Bivši kapetan češke reprezentacije rekao je da se raduje ponovnoj suradnji s turskim stručnjakom Fatihom Terimom koji ga je trenirao u Fiorentini. U redovima Galatasaraya igra još jedan češki nogometaš, bivši napadač Liverpoola Milan Baroš.

Ujfaluši je karijeru počeo u Sigmi Olomouc, a nosio je dresove HSV-a i Fiorentine. U madridskom Atleticu je proveo posljednje tri godine i odigrao je gotovo 100 utakmica za španjolsku momčad. Za češku reprezentaciju nastupio je 78 puta i postigao je dva pogotka.

Transfer Ujfalušija prvi je od najavljena tri koja planiraju dovesti Turci. Sljedeći na popisu želja predsjednika Unala Aysala su Diego Forlan i Jose Antonio Reyes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!