Tenis

Martić preokretom preko Amerikanke

Ivor Krapac • utorak, 21.06.2011.
Martić preokretom preko Amerikanke
Foto: Ivor Krapac

Petra Martić pobrinula se za prvu ovogodišnju hrvatsku pobjedu u glavnom ždrijebu Wimbledona. Martić je na startu ženskog turnira bila jača od Amerikanke Vanije King, izborivši drugo kolo protiv lanjske polufinalistice, Bugarke Cvetane Pironkove...

Kao i prošle godine, kada je debitirala u glavnom ždrijebu Wimbledona, Petra Martić je i u novom dolasku na najveći svjetski turnir na travi bila uspješna u prvom kolu. Lani je na startu razočarala Britance pobjedom nad Elenom Baltachom, dok se ovog puta pobrinula za Amerikanku Vaniju King, 92. na svijetu, koju je ispratila s 5:7, 6:2 i 6:2.

Martić je, tako, ponovno na Wimbledonu slavila s preokretom nakon gubitka prvog seta. Baltachu je u prošlogodišnjem prvom kolu slomila s 2:6, 7:5 i 6:3.

Ovog utorka Petra je imala priliku proći i lakše. Početak joj je bio dobar, s ranih 2:0, ali u nastavku je ušla u probleme, gubila s 4:2, da bi se iza toga ipak vratila u set, poravnavajući na 5:5. Ipak, preostala dva gema u prvoj dionici pripala su 22-godišnjoj Amerikanki podrijetlom s Kineskog Tajpeha.

Drugi i treći set donijeli su puno bolje vijesti za Martić i hrvatski tenis. U drugoj dionici Petra je obavila posao s dva breaka i bez gubitka servisa, spasivši tri Amerikankine break-lopte, dok je u trećem setu breaknula još tri puta i ispustila jedan svoj servis-gem. Trajalo je ukupno sat i 53 minute.

Hrvatska predstavnica je na putu do pobjede prebrodila dosta problema na servisu, sa samo 50 posto ubačenog prvog u meču i osam dvostrukih pogrešaka, dok je bolja vijest bilo šest asova. No, Petra je radila jako kvalitetan posao u servis-gemovima suparnice, s ukupno 50 posto osvojenih poena (48/96) dok je reternirala.

U drugom kolu Martić čeka 32. nositeljica, Bugarka Cvetana Pironkova, koja je lani dolaskom do wimbledonskog polufinala ostvarila najveći uspjeh u karijeri. 23-godišnja Pironkova, 33. na svijetu, prošla je prvo kolo vrlo lako, sa 6:2 i 6:1 protiv talijanske kvalifikantice Camile Giorgi, dok se s Petrom još nije susretala.

Wimbledon, tenisačice, 21.6.2011., prvo kolo: Martić (Hrvatska) - King (SAD) 5:7, 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zrinkec21.06.2011. u 15:50
    Bravo Petra!
    zrinkec