Automoto

Aoyama mijenja Pedrosu

Maja Giljanović • srijeda, 22.06.2011.
Aoyama mijenja Pedrosu

Repsol Honda je objavila da će ozlijeđenog svjetskog viceprvaka Danija Pedrosu na Velikoj nagradi Nizozmeske koja se u nedjelju vozi na stazi u Assenu zamijeniti Hiroshi Aoyama.

Prije šest tjedana u Le Mansu Dani Pedrosa je u sudaru s neopreznim Marcom Simoncellijem slomio ključnu kost, ozlijeđen je propustio Barcelonu i Silverstone, a i treću će utrku uzastopce ispratiti samo putem malih ekrana.

Repsol Honda za Španjolca je ovog puta na Velikoj nagradi Nizozemske koja se u nedjelju vozi na stazi u Assenu pronašla zamjenu: svjetskog viceprvaka koji nakon odvoženih šest utrka na petom mjestu za momčadskim kolegom Caseyjem Stonerom na čelu ukupnog poretka zaostaje već 55 bodova zamijenit će Hiroshi Aoyama.

Japanac koji u normalnim okolnostima vozi za Hondin satelit Gresini i uoči Assena zauzima sedmo mjesto u ukupnom poretku (73 boda iza Stonera, 18 iza Pedrose) popunit će rupu u Repsol Hondi, a na njegovo će mjesto uskočiti test-vozač Kousuke Akiyoshi.

Pedrosa je jedan od trojice vozača kojima je u ovom trenutku slomljena ključna kost: Colin Edwards se nakon pada na treningu u Barceloni na stazu vratio samo osam dana poslije operacije i u Silverstoneu osvojio treće mjesto, a Cal Crutchlow koji je propustio domaći Silverstone 14 dana nakon ozljede optimističan je otputovao u Assen.

Što se Pedrose tiče, 25-godišnjak se nada nastupu na Velikoj nagradi Italije u Mugellu 3. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!