Tenis

Karlović uspješan u paru

Ivor Krapac • nedjelja, 26.06.2011.
Karlović uspješan u paru
Foto: Davor Sajko

Nakon poraza u drugom kolu singla protiv Lukasza Kubota, Ivo Karlović zadržao se u Londonu u konkurenciji parova na Wimbledonu. Karlo i Amerikanac Alex Bogomolov Jr. bili su uspješni u prvom kolu...

Ivo Karlović je još uvijek aktivan na Wimbledonu. U meču prvog kola parova, koji je bio započet u petak, a zbog kiše nastavljen i dovršen u subotu, Karlo i Amerikanac Alex Bogomolov Jr. slavili su pobjedu protiv zvučnije izraelske kombinacije, Jonathana Erlicha i Andyja Rama. Završilo je sa 7:6(2) i 6:4.

Dodig i Zovko solidni u porazu

U muškim parovima zaigrao je i hrvatski dvojac Ivan Dodig/Lovro Zovko. Ivan i Lovro na startu nisu imali dobar ždrijeb, išli su na trećepostavljene Indijce Mahesha Bhupathija i Leandera Paesa - no, ozbiljno su ih namučili, završilo je sa 6:7(7), 6:4 i 6:4 za indijski par.

Vezane vijesti

Idući izazov na redu je u ponedjeljak, kada hrvatsko-američki dvojac ide na najbolje na svijetu, prve nositelje Boba i Mikea Bryana. Američki blizanci su u prvom kolu opravdali ulogu favorita sa 6:3 i 6:3 protiv Argentinca Maxima Gonzaleza i Talijana Potita Staracea.

U prvom kolu turnira juniora hrvatski aduti zaigrali su u dva "trilera", s po jednom pobjedom i porazom. Za pobjedu se pobrinuo Mate Pavić, osmi nositelj, koji je s 3:6, 7:6(5) i 8:6 ispratio Amerikanca Mitchella Kruegera. U drugom kolu srest će se s boljim iz dvoboja Španjolca Axela Alvareza Llamasa i Britanca Evana Hoyta.

Mate Delić, nedavni polufinalist juniorskog Roland Garrosa, neće doći jednako daleko na londonskoj travi. Delića je na startu s 4:6, 6:4 i 10:8 pobijedio Australac Jason Kubler, koji već ima iskustva i na seniorskom Grand Slam turniru. Lani je s pozivnicom zaigrao na Australian Openu, a tada mu ogled s hrvatskim tenisačem nije bio uspješan - Ivan Ljubičić svladao ga je sa 6:1, 6:2 i 6:2.

Wimbledon, 25.6.2011., tenisači, parovi, prvo kolo: Bogomolov Jr./Karlović (SAD/Hrvatska) - Erlich/A. Ram (Izrael) 7:6(2), 6:4.

Juniori, prvo kolo: Kubler (Australija) - Delić (Hrvatska) 4:6, 6:4, 10:8, M. Pavić (Hrvatska, 8) - Krueger (SAD) 3:6, 7:6(5), 8:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2011. u 15:29
    jeste, mozda u ping pongu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2011. u 14:17
    Bravo Karlo! Idemo dobiti braću Bryan
    Obrisan korisnik