Automoto

Spies: "Ovo je posebno"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 26.06.2011.
Spies: "Ovo je posebno"
Foto: EPA

Nakon prve pobjede u svojoj MotoGP karijeri oduševljen je bio vozač Yamahe Ben Spies. Amerikanac dodaje da je još ljepši osjećaj s obzirom da se sve dogodilo na stazi u Assenu. Također, svoje viđenje incidenta s utrke ponudio je Jorge Lorenzo, možda i najveći tragičar ovog vikenda.

"Ovo je zaista posebno. Ova staza je ona uz koju sam odrastao gledajući na njoj svoje idole", započeo je Ben Spies, vidno zadovoljan nakon slavlja na mitskom mjestu motociklizma, stazi u Assenu. Prva pobjeda u karijeri došla je kao naručena i za proslavu za godišnjicu njegove momčadi.

"Kako je ovog vikenda Yamaha proslavila svoju 50. godišnjicu, stvarno ne znam kako se sve to poklopilo", pomalo i iznenađen je bio Spies te dodao: "S vremenom kakvo je danas bilo možda se sve dogodilo s razlogom kako bi ovo uspjeli postići baš danas. Sama utrka je bila u nekim dijelovima teška, a u drugim lagana. Bilo je sjajno voziti u dobrom ritmu i postavljati tempo, odnosno nizati krugove na svoj način. Posljednjih pet krugova je bilo nešto teže, ali i dalje jako zabavno."

Vezane vijesti

Naravno, mnogo nezadovoljniji je bio Jorge Lorenzo, koji je svojim izlijetanjem i osvajanjem tek šestog mjesta otvorio Stoneru mogućnost da poveća svoju prednost u ukupnom poretku. Španjolac je pao nakon incidenta sa Simoncellijem, a nakon svega ponudio je i svoje viđenje toga: "Ne treba se gledati snimka, sve sam vidio uživo na motociklu. Dobro, nije me pokušao srušiti, ali izgledalo je kao da nije previše ni razmišljao. Mislio sam da je da je naučio nešto iz sličnih situacija u prošlosti, ali očito nije."

Simoncelli je sličan sudar imao u Kataloniji kad je deblji kraj izvukao Dani Pedrosa. Upravo zato Lorenzo je dodao i sljedeće: "Iskreno, mislim da će ako ne promijeni svoj pristup ozlijediti još neke vozače u budućnosti." Na kraju je i poručio nadležnim organima da razmotre kaznu za Talijana: "Da sam ja u sigurnosnoj komisiji oduzeo bih mu licencu za sljedećih nekoliko utrka."

Nije dužan ostao ni napadnuti Talijan, pa je u svoju obranu rekao: "Pokušao sam prestići Lorenza u drugom zavoju i mislim da nisam uzeo previše rizika. Međutim, izgubio sam stražnji kraj, mislim zbog hladnih guma, u sredini zavoja. Izletio sam i uključio Lorenza u sudar. Žao mi je zbog toga, a posebno mi je žao zbog njega." Na kraju se osvrnuo malo i na ostatak utrke, u kojem je uspio doći do desete pozicije. "Tempo je danas bio dobar, onakav kakvog sam pokazao na treninzima i u kvalifikacijama i zato sam još više razočaran zbog svega. Sad se moramo okrenuti Mugellu i tamo dati sve od sebe", završio je Talijan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!