Ostali sportovi

Sutra ćemo biti pametniji

Maja Giljanović • nedjelja, 26.06.2011.
Sutra ćemo biti pametniji
Foto: Bruno Karadža

Direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić sazvao je za sutra u 13 sati konferenciju za novinare na kojoj će se u nazočnosti Sandre Perković i predsjednika HAS-a Lucijana Sušnja pokušati rasvijetliti vijest o pozitivnom doping-nalazu europske prvakinje u bacanju diska i idućim potezima koji su pred njima.

Nakon što je u nedjeljno jutro gromoglasno odjeknula vijest o pozitivnom doping-nalazu Sandre Perković koju je potvrdio i dopredsjednik Sandrinog matičnog kluba Dinamo-Zrinjevca Boris Stepinac direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić za ponedjeljak u 13 sati u prostorijama HAS-a sazvao je konferenciju za novinare na kojoj će se doznati detalji.

Zasad je poznato tek da je europska prvakinja iz Barcelone prošle godine i od Kupa za seniore u Varaždinu početkom lipnja vlasnica najduljeg hica u svijetu u posljednjih 12 godina (69,99 m) pozitivna bila nakon mitinga Dijamantne lige u Šangaju i Rimu. Oba mitinga Zagrepčanka je i osvojila: u Šangaju 15. svibnja ispred Li Yanfei novi rekord mitinga postavila je na 65,58 m, a u Rimu 26. svibnja hicem od 65,56 m slavila je ispred prošlogodišnje pobjednice Dijamantne lige Yarelis Barrios.

Stepinac je otkrio da je Sandra priznala da je uzimala nedopušteno sredstvo zbog čega neće tražiti B nalaz, ali i pojasnio da nije znala da ga uzima: "Na etiketi lijeka koji je koristila za povećanje mišićne mase zabranjena supstanca nije navedena. Ta je činjenica već provjerena na mjestu gdje je lijek kupljen, a i laboratorijski nalaz bi je trebao potvrditi".

Iako je 21. lipnja proslavila tek 21. rođendan Sandra slovi za najveću favoritkinju Svjetskog prvenstva koje će se u Daeguu održati od 27. kolovoza do 4. rujna, brojni stručnjaci je vide i na najvišoj stepenici podija na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine, ali pitanje je što i kako dalje kad joj nad glavom visi mač suspenzije na dvije godine.

Ergotić, predsjednik HAS-a Luciano Sušanj i sama Sandra sutra će pokušati rasvijetliti situaciju i svi ćemo valjda biti pametniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!