Tenis

Ljubičić: "Moralo bi se dogoditi nešto posebno"

Ivor Krapac • nedjelja, 26.06.2011.
Ljubičić: "Moralo bi se dogoditi nešto posebno"
Foto: EPA

Nakon što je stavio Andyja Murraya na jako ozbiljan test u trećem kolu Wimbledona, Ivan Ljubičić je pred britanskim novinarima progovorio o izgledima njihovog najjačeg aduta za naslov na londonskoj travi. Kako Ljubo smatra, Murray još nije na potrebnoj razini...

Ivan Ljubičić nikada nije bio od tenisača koji će bježati od iznošenja vlastitog stava, a nakon što je izgubio od Andyja Murraya u trećem kolu Wimbledona, tako je bilo i kada je govorio o izgledima 24-godišnjeg Škota da prekine sušu koja traje još od 1936. godine, kada je Fred Perry proslavio posljednji britanski muški naslov na londonskom Grand Slam turniru. Ljubo smatra da Murray nije u dovoljno dobroj formi da bi mogao ostvariti ono čemu se domaći nadaju, u konkurenciji koja će u drugom tjednu biti vrlo žestoka.

"Drugi servis mu je definitivno slaba točka, napadao sam ga puno puta", kazao je Ivan o onome što vidi kao glavni problem za Murraya, dodajući da je wimbledonska trava danas takva da se puno lakše može ulaziti u suparnikove servise. "Ovo je, meni nema sumnje, definitivno najsporiji teren na svijetu", pojasnio je drugi hrvatski reket, koji je u petak navečer protiv Škota igrao pod krovom središnjeg terena: "Wimbledon se danas u to pretvorio".

Vezane vijesti

Prije nastavka Škotovog puta, u ponedjeljak u osmini finala protiv Richarda Gasqueta, wimbledonskog polufinalista iz 2007. godine, Ljubičić je zaključio da je u poretku glavnih kandidata za titulu Murray u zaostatku za konkurencijom: "Bila bi velika stvar da uspije osvojiti turnir, ali svi znamo da je četvrti favorit. Moralo bi se dogoditi nešto posebno da dođe do kraja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2011. u 09:32
    tako je ljubo da bo murray osvojio mora ispast nadal,federer inace nema nikakve sanse
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2011. u 23:46
    Ma svaka cast Ljubi kad se nije uvlacio Britancima u cmar, nego lepo covek objasnio kako stvari stoje! Karakter, nema sta... A Englezi ko Englezi, gazili su po Skotima ko da su zadnji Cigani, a sad kad im fali heroja, sad je jedan od njihovih... Vamos Rafa, nedaj se Fede, kresni ih Nole!!
    Obrisan korisnik
  • matcky9626.06.2011. u 20:49
    Prevelik je pritisak na Murrayu.
    matcky96