Tenis

Novi korak australskog Hrvata

Ivor Krapac • ponedjeljak, 27.06.2011.
Novi korak australskog Hrvata
Foto: EPA

Već praktički na početku muškog dana na Wimbledonu, doznali smo prvog četvrtfinalista Grand Slam turnira na londonskoj travi. Među posljednjih osam probio se Bernard Tomic, 18-godišnji Australac hrvatskih korijena, koji je u osmini finala pokazao previše za puno iskusnijeg Belgijca Xaviera Malissea...

Nakon što je u trećem kolu priredio iznenađenje pobjedom nad petim nositeljem Robinom Söderlingom, Bernard Tomic u ponedjeljak je napravio novi korak na Wimbledonu. Veliku pobjedu kakva je bila ona protiv Söderlinga jednom 18-godišnjaku obično nije jednostavno potvrditi i u njegovom narednom meču, ali Tomic je taj zadatak obavio bez prevelikih problema, sa 6:1, 7:5 i 6:4 protiv Belgijca Xaviera Malissea, koji će sredinom srpnja napuniti 31 godinu.

Malisse je na Wimbledonu već bio i polufinalist, prije devet godina, iskustvo je bilo na njegovoj strani, ali na koncu je morao priznati da je ovog puta naišao na jačega. Nakon jednosmjernog prvog seta, u nastavku je meč bio izjednačeniji, a Tomic ga je riješio u svoju korist s po jednim breakom u drugom i trećem setu. Belgijac je imao samo dvije break-lopte u meču, nije iskoristio nijednu.

Vezane vijesti

S deset asova i visokih 73 posto ubačenog prvog servisa, mladi Australac hrvatskih korijena nije dao da mu Malisse ozbiljnije zaprijeti, a za nagradu, u srijedu ga čeka prvo Grand Slam četvrtfinale u seniorskoj karijeri. Dočekat će boljeg iz dvoboja drugog nositelja Novaka Đokovića i 19-postavljenog Michaela Llodre.

Tomic, koji je do glavnog ždrijeba došao kroz kvalifikacije, do Wimbledona nije bio dalje od trećeg kola nekog Grand Slam turnira. Prije dolaska u London, pamti treće kolo Australian Opena s početka sezone, kada ga je zaustavio Rafael Nadal.

Wimbledon, tenisači, 27.6.2011., osmina finala: Tomic (Australija, Q) - Malisse (Belgija) 6:1, 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1027.06.2011. u 21:29
    Donio mi 2 keke na kladi :D
    ElKun10
  • Cholo27.06.2011. u 18:44
    E Tomiću zašto za Hrvatsku ne igraš ..
    Cholo
  • Obrisan korisnik27.06.2011. u 15:23
    jednog ce dana ovaj momak da osvojio grand slam ;)
    Obrisan korisnik
  • zrinkec27.06.2011. u 15:16
    Bravo Bernardinjo :D
    zrinkec