Košarka

Zagreb i Cedevita u završnici Kupa Dražena Petrovića

Sportnet • četvrtak, 30.06.2011.
Zagreb i Cedevita u završnici Kupa Dražena Petrovića

Danas se u muzeju Mimara u Zagrebu po drugi puta javnosti predstavio jedinstveni sportsko-humanitarni projekt - Klupski košarkaški kup – Dražen Petrović. Projektni tim Vrednica, Hrvatski košarkaški savez i Hrvatski olimpijski odbor još jednom su prisutne podsjetili koliko je ovaj sportsko-humanitarni projekt poseban i jedinstven...

Uvodna riječ pripala je gospodinu Željku Drakšiću, glavnom tajniku HKS-a, koji se nakratko osvrnuo na proteklu košarkašku sezonu, naglašavajući koliko je uzbudljiva i uspješna košarkaška sezona iza nas.

Uslijedio je govor gospodina Pavličevića, voditelja Sportske Grupacije Poslova projektnog tima Vrednica, koji je priopćio službeni poredak Kupa Dražen Petrović u kojem ima pregršt iznenađenja. Dokaz je i sama činjenica da je jedna Cibona zauzela tek peto mjesto. Ovaj jedinstveni sistem natjecanja sam po sebi je dodatna motivacija svim klubovima koji svojom upornošću i dobrom igrom mogu daleko progurati.

Nakon kratkog osvrta na proteklu sezonu te konačni poredak Kupa, gospodin Željko Drakšić je uručio pozivnice za završnicu Kupa predstavnicima KK Zagreb CO i predstavnicima KK Cedevita. U ime KK Zagreb CO pozivnicu je primio predsjednik uprave Davor Jelavić dok je u ime KK Cedevita pozivnicu primio direktor kluba Krešimir Novosel. Bila je to idealna prilika da se još jednom pozdrave dvije sjajne momčadi koje su se do samog kraja borile za titulu prvaka ali naravno i za bodove u sklopu Kupa Dražen Petrović.

Posljednja riječ pripala je gospodinu Željku Došenu, ispred Projektnog tima Vrednica, voditelju ovog jedinstvenog projekta, koji je objavio nominaciju za NAJ osobu godine. Predstavljene su nominacije u pet kategorija: Košarkaški gospodarstvenik godine, Košarkaški trener godine, Košarkaški igrač godine, Košarkaški novinar godine, Košarkaška navijačka skupina godine. Još jedan dokaz koliko je ovaj projekt zaista jedinstven, unikatan i koliko ulaže u košarku ali i u sve ono što je oko nje, od navijača, preko uprava pa sve do javnosti.

Na samom kraju press konferencije, prisutni su mogli poslušati himnu košarkaškog kupa Dražen Petrović, koja je snimljena od strane mlade perspektivne pjevačice Kim Verson. Pjesma pod nazivom „Dražene” podsjetila je još jednom sve prisutne zašto je naš Dražen bio košarkaški Mozart.

Klupski košarkaški kup Dražen Petrović novi je sustav natjecanja koji se ističe svojom jednostavnošću i cjelovitošću. Cilj je da se košarka u Hrvatskoj usmjeri prema standardizaciji, ne izostavivši pritom poticanje mladih i konstantni naglasak na fair play.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!