Tenis

Pavić pao nakon meč-lopti

Ivor Krapac • četvrtak, 30.06.2011.
Pavić pao nakon meč-lopti

Mate Pavić imao je odličnu priliku za svoj najveći rezultat na juniorskim Grand Slam turnirima, ali u borbi za proboj u polufinale Wimbledona, ta šansa nije završila sretno. Ljevoruki 17-godišnji Splićanin izgubio je četvrtfinalni ogled s Japancem Kaichijem Uchidom uz pad nakon breaka prednosti i servisa za pobjedu u trećem setu, u kojem je iza toga imao i tri meč-lopte. Ispala je i Donna Vekić, koja je bila u akciji u osmini finala juniorki, dok su Goran Ivanišević i Nizozemac Richard Krajicek proslavili prvu pobjedu na pozivnom turniru veterana...

Nakon što je prošle godine bio u četvrtfinalu juniorskog Roland Garrosa, Mate Pavić došao je jednako daleko i na ovogodišnjem Wimbledonu, a za korak više, prvo juniorsko wimbledonsko polufinale nekog hrvatskog tenisača nakon finala Marija Ančića iz 2000. godine, nedostajalo je jako malo. Osmopostavljeni Splićanin, koji će početkom srpnja napuniti 18 godina, zaustavljen je s 4:6, 7:6(7) i 10:8 u korist Japanca Kaichija Uchide, koji je, u nizu opasnosti koje je izvukao, "preživio" i tri meč-lopte u trećem setu.

Mate je blizu pobjedi bio već u drugom setu, kada je u tie-breaku stigao dva poena do proboja u polufinale. No, nakon što je Japanac prošao s 9:7, hrvatski adut nije potonuo, upravo suprotno - u trećoj dionici imao je servis za meč kod 5:3, a nakon što je to ispustio, i dvije nepovezane meč-lopte protiv servisa kod vodstva od 5:4, a zatim još jednu kod vodstva od 8:7, također na Japančevom servisu.

Utjeha u paru

Za razliku od singla, Pavić je u četvrtak slavio u konkurenciji parova, u drugopostavljenoj kombinaciji s Britancem Georgeom Morganom. U osmini finala ubilježili su 7:6(7) i 7:6(5) protiv Šveđanina Stefana Lindmarka i Srbina Nikole Milojevića.

Četvrtfinale je na rasporedu u petak, a Pavića i Morgana čeka španjolski par Axel Alvarez Llamas/Oriol Roca Batalla.

Nakon što je sve to uspješno prošao i ostao u meču, Uchida je dočekao svoju priliku kod 8:8, kada je breakom izborio svoj servis za meč, koji je iskoristio uz manje probleme, ali bez Pavićevog dolaska do break-lopte. Šteta, prilika je bila zaista vrlo dobra, ali nijanse su presudile u Japančevu korist.

Donna Vekić je u osmini finala turnira juniorki također osvojila prvi set, ali njezina šansa u ostatku meča nije bila podjednako izgledna. Sedmopostavljena 16-godišnja Ruskinja Julija Putinceva slomila je više od godine mlađu Osječanku, koja je prije dva dana napunila 15 godina, s 2:6, 6:2 i 6:3, ostavivši Donnu na dvije pobjede s kojima je došla do ove faze turnira.

Na pozivnom turniru veterana, među igračima starijim od 35, a mlađim od 45 godina, Goran Ivanišević i Richard Krajicek proslavili su prvu pobjedu u skupini A. Ubilježili su 6:4 i 6:4 protiv Britanca Barryja Cowana i Francuza Cedrica Piolinea, vrativši se na pravi put nakon poraza u početnom nastupu, sa 7:5 i 7:6(2) za Amerikance Donalda Johnsona i Jareda Palmera.

U posljednjem meču u svojoj grupi, hrvatsko-nizozemski dvojac srest će se s Jonasom Björkmanom i Toddom Woodbridgeom, koji su u tenisu napravili najviše upravo u konkurenciji parova. Šveđanin, doduše, uopće nije bio loš ni u singlu, i u toj konkurenciji došao je među prvih deset na svijetu...

Wimbledon, juniori, 30.6.2011., četvrtfinale: Uchida (Japan) - Pavić (Hrvatska, 8) 4:6, 7:6(7), 10:8.

Parovi, osmina finala: Morgan/Pavić (Velika Britanija/Hrvatska, 2) - Lindmark/Milojević (Švedska/Srbija) 7:6(7), 7:6(5).

Juniorke, osmina finala: Putinceva (Rusija, 7) - Vekić (Hrvatska) 2:6, 6:2, 6:3.

Pozivni turnir: Ivanišević/Krajicek (Hrvatska/Nizozemska) - Cowan/Pioline (Velika Britanija/Francuska) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!