Tenis

Šarapova: "Ovo sam dugo čekala"

Ivor Krapac • četvrtak, 30.06.2011.
Šarapova: "Ovo sam dugo čekala"
Foto: EPA

Nedavno na Roland Garrosu, Marija Šarapova igrala je svoje prvo Grand Slam polufinale u više od tri godine, a nepunih mjesec dana kasnije na Wimbledonu, 24-godišnja Ruskinja došla je i korak dalje od toga. Šarapova je pobjedom nad Sabine Lisicki izborila svoje prvo finale na četiri najveća nakon što je početkom 2008. osvojila Australian Open, a u subotu će se nadati novoj tituli, četvrtoj na Grand Slam turnirima...

Mučeći se s bolnim desnim ramenom, zbog kojega je u drugoj polovici 2008. i prvom dijelu naredne sezone pauzirala devet mjeseci, Marija Šarapova morala je proći i niz dvojbi nakon što se oporavila i vratila na teren. Za prave rezultate trebalo je vremena, a nakon povratka među prvih deset na svijetu, što je bio lakši dio posla, ove godine krenulo joj je i na Grand Slam turnirima. Polufinale Roland Garrosa, u kojem je izgubila od Na Li, poslužilo je kao najava, a sve što je već napravila na Wimbledonu potvrdilo je povratak u njezinu pravu formu.

Šarapova o serverskim problemima: "Malo sam žurila s prvim servisom, ona voli pritiskati i preuzimati inicijativu kada reternira, pa joj nisam htjela dati previše prilika da napada moj drugi. Možda sam i previše razmišljala o tome".

Na servisu se povremeno još uvijek jako osjeti ono što je prošla s bolnim ramenom, upravo zbog te ozljede mijenjala je način na koji servira i s tom prilagodbom, ponekad se dogodi i slabiji dan. U četvrtak je prošla jedan od takvih, na putu do pobjede nad Sabine Lisicki imala je čak 13 dvostrukih pogrešaka, ali nakon sporog ulaska u meč, s izgubljena prva tri gema, u nastavku je igra bila puno kvalitetnija od serviranja. Dovoljno dobra za pobjedu nad Njemicom i prolazak u finale.

"Ovo nije bio moj najbolji nastup na turniru, pa moram biti sretna što sam slavila u dva seta", osvrnula se Šarapova na prikazano protiv njemačke suparnice: "Sabine je krenula u meč jako dobro, u prva tri gema odigrala je zaista kvalitetno, a ja baš suprotno od toga. Na početku je servirala puno bolje, dok sam joj ja previše poklanjala na svojem servisu - no, u nastavku sam rekla samoj sebi da moram gledati poen po poen, ušla sam u svoju 'zonu' i vratila se u taj set".

Što Ruskinja očekuje u finalu protiv Petre Kvitove? "Radi se o teškoj suparnici, prvo zbog toga jer je jako dobra na travi, što je pokazala lani dolaskom do polufinala, a onda i zbog toga što je ljevoruka, što je posebno neugodno na ovoj podlozi. Jako dobro koristi svoj servis, a na putu do finala joj je i igra bila jednako dobra".

"Imala sam sreće da sam prošla prvim setom, pa u drugom otišla do dva breaka prednosti", dodala je Ruskinja, koju u subotu čeka drugo wimbledonsko finale, nakon naslova iz 2004., dok je bila 17-godišnjakinja koja tek dolazi, a pored toga, bit će u prilici uzeti svoju četvrtu Grand Slam titulu. Osim prije sedam godina na Wimbledonu, slavila je i 2006. na US Openu i prije tri sezone na već spomenutom Australian Openu.

"Osjećaj je odličan, prošlo je toliko godina, čekala sam dugo, velika je stvar ponovno biti na ovoj pozornici", komentirala je proboj u svoje drugo finale Wimbledona: "Gledala sam realno na stvari uoči ovog turnira, nekoliko godina nisam odlazila dalje od osmine finala, pa se jako veselim novoj prilici da napadnem naslov".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!