Tenis

Šarapova maršira prema drugom naslovu

Tomislav Novosel • četvrtak, 30.06.2011.
Šarapova maršira prema drugom naslovu
Foto: EPA

Nakon što je 2004. godine osvojila Wimbledon, Ruskinja Marija Šarapova novom je pobjedom došla na samo korak do ponavljanja tog rezultata i osvajanja četvrtog Grand Slam turnira u karijeri. Priliku za ponavljanje uspjeha od prije sedam godina Šarapova će imati u subotu, a u finalu najprestižnijeg turnira na svijetu suprotstavit će joj se Čehinja Petra Kvitova.

Mlada Njemica Sabine Lisicki odigrala je izvrstan turnir, a da joj je netko prije početka ovogodišnjeg Wimbledona ponudio polufinale, vjerojatno bi ponudu objeručke prihvatila. Lisicki je i polufinalni susret otvorila odlično, povela s 3:0 u prvom setu i djelovala kao da je u stanju napraviti još jedan podvig i izboriti prvo Grand Slam finale u karijeri, no Ruskinja joj je tada odlučila stati na kraj.

Nakon početnih nestabilnosti i nedostatka koncentracije, Marija Šarapova uspjela je ekspresno vratiti break, a poslije i osvojiti još jedan za 6:4 i osvajanje prvog seta. Iako je Ruskinja u prvom setu imala više neforsiranih pogrešaka i slabiju iskorištenost prvog servisa, te čak šest dvostrukih pogrešaka, u odnosu na samo jednu Njemice, u kritičnim je trenucima pokazala karakter i osvojila većinu ključnih poena.

U drugom setu mladoj je Njemici popustila koncentracija, a iskusna Šarapova znala je to iskoristiti, te je na semaforu ubrzo pisalo 4:1 u korist Ruskinje, od čega se Lisicki do kraja nije uspjela oporaviti. Iako je u dva navrata oduzela servis Šarapovoj, učinak od mizernih 38% iskorištenosti prvog servisa Lisicki omogućio je Ruskinji čak četiri breaka u drugom setu, što se na kraju pokazalo dovoljnim za pobjedu.

Marija Šarapova u subotu će igrati drugo wimbledonsko finale, a u nastojanju da osvoji svoj četvrti Grand Slam u karijeri očekuje ju nimalo lak posao. Osma igračica svijeta Petra Kvitova u strahovitom je naletu i Šarapova bi, ukoliko se i malo opusti, lako mogla završiti kao Azarenka danas. Očekuje nas zanimljivo i uzbudljivo žensko finale između dvije igračice koje su u dosadašnjem dijelu turnira prikazale apsolutno najkvalitetniji tenis te, s obzirom na do sad viđeno, u potpunosti zaslužile ulazak u finale Wimbledona.

Wimbledon (Ž), polufinale:

Šarapova (RUS, 5) – Lisicki (GER) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2011. u 20:29
    razvalila ju je kao bugarsku skupstinu
    Obrisan korisnik