Tenis

Nadal: "Ponovno ostvarenje sna"

Tomislav Novosel • petak, 01.07.2011.
Nadal: "Ponovno ostvarenje sna"
Foto: EPA

Gubitak prvog mjesta na ATP ljestvici fantastični će Španjolac u nedjelju pokušati "kompenzirati" osvajanjem trećeg Wimbledona i ukupno 11. Grand Slam naslova u karijeri. Rafael Nadal je Andyja Murraya ispratio s 3-1 u setovima te tako donio novo razočaranje milijunima Britanaca, koji su se nadali kako je baš ovo godina u kojoj će, poslije uspjeha Freda Perryja (pre)daleke 1936., jedan igrač s Otoka uspjeti osvojiti Wimbledon. Nada je za Britance ponovo umrla u polufinalu.

Sad već bivši "broj jedan" svjetskog tenisa, ali zato i dalje ni malo lošiji i opasniji igrač, Rafael Nadal, nije krio oduševljenje uspjehom nad britanskom nadom Andyjem Murrayem i još jednim plasmanom u finale Wimbledona.

"Igrati finale Wimbledona je kao ponovno ostvarenje sna. Vrlo sam zadovoljan svojom igrom danas, morao sam igrati svoj najbolji tenis kako bih pobijedio Andyja, snažno i precizno udarati i minimalno griješiti, i uspio sam", zadovoljno je istaknuo Nadal.

Vezane vijesti

Rafa se dotaknuo možda i ključnog dijela meča, onog u kojem je Murray kod vodstva 2:1 u drugom setu, imao veliku priliku da laganim i odmjerenim forehandom dođe do dvije break lopte i oduzme servis Nadalu. Umjesto čistog i sigurnog poena, Škot je lopticu udario prejako i omogućio povratak svom suparniku:

"To je bio ključni trenutak susreta, napravio je veliku pogrešku i mislim da je taj poen bio prekretnica u meču."

Je li taj promašaj Murraya uistinu utjecao na daljnji tijek i razvoj događaja, nitko ne može sa sigurnošću tvrditi, no činjenica je da je Rafa od tog trenutka ubacio u veću brzinu i podigao svoju igru na puno višu razinu, što je na kraju rezultiralo pobjedom i plasmanom u finale.

Razočaranje Andyja Murraya novim porazom i još jednim propuštenim Grand Slamom bilo je veliko, no Škot se nikako ne misli pokolebati i popustiti, nego upravo suprotno, početi trenirati još intenzivnije.

"Počet ću trenirati i vježbati jače nego ikad prije. Pokušat ću unaprijediti svoju igru i dodatno poraditi na snazi, te postati još profesionalniji. Današnji vrhunski tenis je na nevjerojatnoj razini, i da bih došao na razinu na kojoj su oni najbolji, da bih ih pobjeđivao, moram trenirati još intenzivnije i jače od njih", svjestan je trenutnog manjka kvalitete u odnosu na prvu trojicu velikana svjetskog tenisa Murray.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 13:27
    "momci iz nikea"...koje su to gluposti i laži..."čuo sam priče"...koje priče,s kim ti to pričaš na atp touru...meni se čini da ti nešto opasno pušiš...okani se toga sinko dok ti je navakat
    Obrisan korisnik
  • trailer trash02.07.2011. u 11:47
    ja sam samo napisao istinu, za Noleta i Federera se zna da ništa ne uzimaju, Nadal uzima i to je to. to će vam reći svatko tko je malo upućeniji u stvari. Sad koliko to utječe na njegove performanse realno, to je nešto drugo. ali čuo sam priče o doping kontrolama na kojima Nadala testiraju samo na... [više na forumu]
    trailer trash
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 02:54
    svaka čast đokoviću i njegovom nizu pobjeda,ali ja sam više impresioniran 25ogodišnjim nadalom i njegovih 10 grand slam naslova...2/3 zemlje pokriva voda....ostalo pokriva RAFA
    Obrisan korisnik
  • mistik902.07.2011. u 00:24
    na kakim si ti drogama majstore?
    mistik9
  • trailer trash01.07.2011. u 23:07
    Rafa narkoman mi nažalost nije simpatičan kao južnoamerički nogometni narkomani...ovaj uzima ciljano i planirano, a šitite ga svemoćni Nike i ostali sponzori
    trailer trash