Tenis

Pavić i Britanac do kraja

Ivor Krapac • nedjelja, 03.07.2011.
Pavić i Britanac do kraja
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Britanac George Morgan osvojili su naslov u juniorskim parovima Wimbledona. Pavić i Morgan slavili su u uzbudljivom finalu, nadjačavši prvopostavljeni britansko-češki dvojac Oliver Golding/Jiri Vesely...

Završni dan ovogodišnjeg Wimbledona donio je naslov za Matu Pavića i Georgea Morgana na turniru juniorskih parova. Dan prije Pavićeve proslave 18. rođendana, ljevoruki Splićanin i njegov britanski kolega su u finalu s 3:6, 6:4 i 7:5 bili bolji od prvih nositelja, Britanca Olivera Goldinga i Čeha Jirija Veselog.

Pavić i Morgan bili su drugi nositelji, a protiv vodećeg para u ždrijebu nisu najbolje krenuli u meč, uz jedan izgubljeni servis-gem u prvom setu, koji je presudio taj dio finala u korist suparnika. Hrvatsko-britanski dvojac u nastavku se vratio s jednim breakom u drugoj dionici, bez suočavanja s break-loptom u tom setu, dok je odlučujući dio meča bio najizjednačeniji.

Vezane vijesti

U trećem setu, Pavić i Morgan prvo su ispustili rano vodstvo od 2:0, a nakon što su se suparnici vratili u egal, hrvatsko-britanski dvojac je prvu priliku za završetak meča imao kod vodstva od 5:4, protiv servisa, no tada su se Golding i Vesely izvukli sa spašenom meč-loptom. Ipak, dva gema kasnije, Pavić i Morgan su kapitalizirali što su u odlučujućoj dionici servirali prvi, zbog čega su suparnici stalno "ganjali" zaostatak - kod minusa od 6:5 Golding i Vesely su zadrhtali, izgubili servis, a time i priliku da ostanu u ovom finalu.

Mladom splitskom ljevaku ovo je najveći uspjeh na juniorskim Grand Slam turnirima, računajući singl i parove.

Wimbledon, 3.7.2011., juniori, parovi, finale: Morgan/Pavić (Velika Britanija/Hrvatska, 2) - Golding/Vesely (Velika Britanija/Češka, 1) 3:6, 6:4, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 23:27
    svaka čast imamo budućnost u parovima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 23:12
    Čestitke dečki!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 22:21
    Čestitke osvajaću Wimbledona!
    Obrisan korisnik