Nogomet

Video: Srni asistencija, Vukojeviću trofej

Ante Dubravac • utorak, 05.07.2011.
Video: Srni asistencija, Vukojeviću trofej
Foto: Duje Bonačić

Utakmicom Superkupa u kojoj su se sastali osvajač dvostruke krune Šahtar iz Donjecka i Dynamo iz Kijeva počela je nova nogometna sezona u Ukrajini.

Nakon samo pet minuta igre Dynamo je poveo. Sudac je pokazao na najstrožu kaznu, a siguran realizator bio je Gusev. Poslije početnog šoka Šahtar polako preuzima inicijativu i stvara nekoliko poluprilika. U 14. minuti Darijo Srna izvodi korner s desne strane i šalje odličnu prizemnu loptu u šesnaesterac na koju natrčava Fernandinho i izjednačava na 1:1.

U 27. minuti odličan prodor Srne kojeg obrana Dynama ruši na samom rubu šesnaesterca, ipak slobodan udarac završava u rukama golmana Dynama. U 32. minuti novi slobodan udarac, ali ovoga puta za Dynamo izvodi Gusev, najviši u skoku je Pape Diakhatekoji neobranjivo pogađa za 2:1.

Vezane vijesti

U 37. minuti Ognjen Vukojević radi jedan prekršaj na sredini terena nakon kojeg dolazi do naguravanja velikog broja igrača. Među najratobornijima bio je Srna koji zarađuje žuti karton. Bilo je to ujedno i posljednje uzbuđenje u vrlo dobrom prvom poluvremenu.

U 54. minuti Willian odlično asistira za Douglasa Costu koji neometan s desetak metara loptu šalje visoko preko gola. Osam minuta kasnije, nakon još jednog u nizu prekršaja, žuti karton zarađuje i Vukojević. Šahtar je preuzeo potpunu kontrolu nad utakmicom i praktički sve se odigrava na polovici Dynama.

U jeku napada Šahtara Dynamo dolazi do vodstva 3:1. Brza kontra u tri poteza, Milevskiy ostaje sam pred golmanom Pyatovom i bez problema zabija.

Za kraj recimo da su Darijo Srna i Ognjen Vukojević odigrali svih 90 minuta za svoje momčadi dok Eduardo da Silva nije bio niti na klupi Šahtara zbog crvenog kartona koji je zaradio u finalu Kupa prošle sezone.

Superkup, Ukrajina:
Šahtar Donjeck - Dynamo Kijev 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley06.07.2011. u 13:26
    koliko minusa sam pokupio zbog gluposti, mislio da sam da se igralo finale kupa, a nisam shvatio da se radilo o superkupu, moja greška, opravdano nije igrao...
    Weasley
  • Zdren06.07.2011. u 10:48
    golman Dynama je izvrsno reagirao kod gola
    Zdren
  • ElKun1005.07.2011. u 23:02
    Pa svugdje je tako, to je bila posljednja utakmica, a on zbog kartona mora pauzirati sljedeće službene utakmice.
    ElKun10
  • Weasley05.07.2011. u 22:52
    "...Eduardo da Silva nije bio niti na klupi Šahtara zbog crvenog kartona koji je zaradio u finalu Kupa prošle sezone.", ako tako glasi pravilo u ukrajinskom savezu, onda je to jedno od najglupljih koje postoji...
    Weasley