Nogomet

Srna: "Dynamo je jači nego prije"

Borna Rupnik • srijeda, 06.07.2011.
Srna: "Dynamo je jači nego prije"
Foto: Duje Bonačić

Šahtarov kapetan Darijo Srna nije dobio priliku podići još jedan trofej. U ukrajinskom Superkupu bolji je sinoć bio Dynamo Ognjena Vukojevića...

Rivalstvo kijevskog Dynama i ukrajinskog prvaka Šahtara na sceni je bilo i u utorak navečer, kada se tražio pobjednik tamošnjeg Superkupa. Uspješniji su rezultatom 3:1 bili Kijevljani, uključujući i našeg Ognjena Vukojevića.

"Moram čestitati Dynamu na pobjedi. Ali Šahtar ne treba kritizirati, prošle smo sezone osvojili i prvenstvo i Kup i Superkup. Doduše, svi su ti uspjesi sada povijest i moramo se okrenuti budućnosti", izjavio je Šahtarov i hrvatski kapetan, Darijo Srna, po završetku utakmice.

"Moramo ponovno osvojiti naslov prvaka, a bit će nam vrlo teško jer je Dynamo pokazao da je jači nego prije. Ipak, vjerujem u svoju momčad. Stvorili smo velik broj prilika, ali onda smo ih i promašivali. Želimo li nadjačati Dynamo, moramo više zabijati", dodao je.

Darijo Srna je prije dvoboja bio izjavio da ne pridaje veliku važnost Superkupu, no unatoč toma poraz mu nije najbolje "sjeo": "Ne vidim smisao da se ta utakmica odigrava kad ista momčad uzme i prvenstvo i kup. Ali probali smo pobijediti, no možda je bilo i samodopadnosti među nama nakon prošle godine".

"Sada moramo izvući zaključke. Žao mi je što tako velik broj naših navijača nije svjedočio pobjedi, ali mislim da smo odigrali bolje od Dynama, iako se ne broje prilike, nego golovi", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!