Tenis

Prpić: "Imamo realne šanse za ostanak"

Ivor Krapac • srijeda, 13.07.2011.
Prpić: "Imamo realne šanse za ostanak"
Foto: Duje Bonačić

Nakon što je doznao da je Hrvatskoj ždrijeb namijenio gostovanje u Južnoafričkoj Republici, izbornik Goran Prpić kazao je da je riječ o relativno povoljnoj varijanti, s dobrim izgledima da se izbori nastup u Svjetskoj skupini i u sljedećoj godini. Domaći će imati Kevina Andersona i nadu za bod u meču parova, ali s obzirom da Prpić može računati na Marina Čilića, Ivana Dodiga i Ivu Karlovića, Hrvatska je barem blagi favorit...

Bilo je i opasnijih varijanti nego je Hrvatskoj donio londonski ždrijeb, ali i poneka lakša. Gostujući ogled na jugu Afrike je nekako između, s dovoljno razloga i za oprez i za optimizam da će izabranici Gorana Prpića i dogodine biti u elitnom razredu.

"Moglo je biti i bolje i gore, no mislim da i uz ovakav ishod imamo realne šanse za daljnji nastup u Svjetskoj skupini", osvrnuo se Prpić na ishod ždrijeba, koji Hrvatsku vodi u goste i na podlogu koju će birati suparnička reprezentacija: "Pretpostavljam da će se Južnoafrikanci odlučiti za betonsku podlogu".

Na takvom terenu su hrvatski budući domaćini odigrali svoj jedini ovogodišnji susret u Davis Cupu, uz 3-1 kod kuće protiv Nizozemaca. U toj pobjedi je u sva tri osvojena boda, dva u singlu i jedan u paru, svoju ulogu imao Kevin Anderson, kojeg je Prpić posebno istaknuo.

"Anderson je sigurno tenisač kojeg najviše treba respektirati. Također, Južnoafrikanci već generacijski imaju odlične parove, ali mi sad znamo da s Ivom Karlovićem i Ivanom Dodigom imamo konja za utrku", dodao je hrvatski izbornik, koji je Karla i Dodiga prvi put spario u ovogodišnjem prvom kolu Svjetske protiv Njemačke - i nije izgledalo loše, iako su izgubili u pet setova protiv Christophera Kasa i Philippa Petzschnera.

"Više ne želim razmišljati da u svaki susret ulazimo s rezultatom 0-1 jer se u paru ne možemo nadati pobjedi. To više ne vrijedi", zaključio je Prpić, koji u singlu, s Marinom Čilićem uz Dodiga i Karlovića, ima dovoljno dobar sastav za vjeru u pobjedu u Južnoj Africi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 22:06
    Ovaj PRPIC JE totalni autsajder, PA taj covjek je smijesan , smije mu se cili svit!! pa ni igraci ga ne slusaju!! pa gledaj sta radi??? ZA UMAG DOBILI WC VEIC MEKTIC ANDROIC??? KOJI mektic koji androic?? PA GDJE JE SKUGOR?? GDJE JE MESAROS??! PA STA on prica da smo favoriti a nemremo nikoga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.07.2011. u 14:55
    Ždrijeb je dosta dobar, ali s obzirom na evidentnu silaznu putanju naše Davis Cup reprezentacije mi nismo favoriti - pa nama je Ljubo (koji više ne igra za repku) najbolje rangirani igrač, Čilićevom slobodnom padu se ne nazire kraj i tko zna na kojoj poziciji i u kakvom stanju će dočekati ovaj meč... [više na forumu]
    Obrisan korisnik