Tenis

Söderling pokvario španjolsku zabavu

Ivor Krapac • nedjelja, 17.07.2011.
Söderling pokvario španjolsku zabavu
Foto: Kristijan Komarica

Robin Söderling spriječio je stopostotni nedjeljni učinak španjolskih aduta na ATP i WTA turnirima. Prvopostavljeni Šveđanin je na domaćem terenu, na zemlji Bastada, u finalu pokazao previše za drugog nositelja Davida Ferrera...

Juan Carlos Ferrero slavio je na ATP turniru u Stuttgartu, a Maria Jose Martinez Sanchez i Anabel Medina Garrigues na dva WTA turnira, u Bad Gasteinu, odnosno Palermu - no, nedjelja ipak nije donijela španjolskih "četiri od četiri" u finalima na zemljanim terenima. Na putu maksimalnom učinku našao se Robin Söderling, koji je u borbi za naslov u Bastadu sa 6:2 i 6:2 nadjačao Davida Ferrera.

Aspelin se oprostio s porazom

Simon Aspelin je u finalu parova odigrao svoj posljednji meč u karijeri, ali taj ogled nije završio sretno. Od 37-godišnjeg Šveđanina i njegovog sunarodnjaka Andreasa Siljeströma su sa 6:3 i 6:3 bili jači prvi nositelji, švedsko-rumunjski dvojac Robert Lindstedt/Horia Tecau.

Aspelin je u karijeri osvojio 12 ATP naslova u parovima, a posebno će pamtiti US Open iz 2007. godine, kada je slavio s Austrijancem Julianom Knowleom. Najbolji renking bilo mu je sedmo mjesto s početka ožujka '08.

Pored toga, u kolekciji ima i olimpijsko srebro osvojeno '08. u Pekingu, kada je igrao s Thomasom Johanssonom. Šveđane su tada u finalu olimpijskog turnira pobijedili Roger Federer i Stanislas Wawrinka.

"Zaista sam zadovoljan kako sam igrao, od prvog do posljednjeg poena na ovom turniru", komentirao je vodeći švedski tenisač nakon dolaska do svojeg drugog naslova u Bastadu, gdje je slavio i preklani: "Bio sam zbilja dobar, a najbolje sam pružio u najvažnijim trenucima".

"Osjećam se zbilja dobro, i fizički sam dobro, bez ozljeda koje su me mučile proteklih mjeseci. Imam dovoljno samopouzdanja, spreman sam za još treninga i nadam se da će se to isplatiti u Sjevernoj Americi", najavio je Söderling ono što ga čeka.

Glavni švedski adut je na putu do naslova bio iznimno uvjerljiv, bez gubitka seta u četiri meča, a najteže mu je bilo u četvrtfinalu, kada je sa 6:3 i 6:4 prošao Potita Staracea. U osmini finala protiv Diega Junqueire i subotnjem polufinalu protiv Tomaša Berdycha ispustio je po gem.

Ovaj naslov je Söderlingov jubilarni deseti na ATP turnirima, a već četvrti ove godine. Prva tri osvojio je u siječnju i veljači, u Brisbaneu, Rotterdamu i Marseilleu.

ATP Bastad, 17.7.2011., finale: Söderling (Švedska, 1) - Ferrer (Španjolska, 2) 6:2, 6:2.

Parovi, finale: Lindstedt/Tecau (Švedska/Rumunjska, 1) - Aspelin/Siljeström (Švedska) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2011. u 03:56
    Fantastican turnir za Robina, doslovno je pomeo i Berdycha i Ferrera. Svaka cast :)
    Obrisan korisnik