Tenis

Sve u dva seta

Ivor Krapac • ponedjeljak, 18.07.2011.
Sve u dva seta

Prvi dan ATP turnira iz serije 500 u Hamburgu prošao je bez ijednog pravog "trilera". Kao i ogled Bastiana Knittela i Ivana Dodiga, koji je pripao njemačkom kvalifikantu, i svi ostali mečevi riješeni su u dva seta...

Dok se ne priključe nositelji, koji su bili slobodni u prvom kolu, za početak turnira na zemlji Hamburga u akciji su bili slabije rangirani tenisači, a na radost Nijemaca, među onima koji su se probili u drugo kolo bila su i dvojica domaćih aduta s pozivnicama. Tobias Kamke prošao je bez ikakvih problema, sa 6:1 i 6:1 protiv Španjolca Pere Ribe, dok je Julian Reister sa 6:3 i 6:4 nadjačao Uzbekistanca Denisa Istomina.

Reisteru, 25-godišnjem rođenom Hamburžaninu, to je bila tek druga pobjeda na posljednjih 11 turnira, računajući i kvalifikacije i Challengere. Nakon što je potkraj travnja iz kvalifikacija otišao do osmine finala ATP turnira u Münchenu, upao je u veliku rezultatsku rupu, koju je, prije dolaska na ovaj turnir, nakratko prekinuo tek prolaskom prvog kola Challengera u Braunschweigu krajem lipnja.

Osim dvojici Nijemaca s wild-cardom, ponedjeljak je bio dobar i igračima koji su svoj put počeli u kvalifikacijama. Uz Bastiana Knittela, pobjednika nad Ivanom Dodigom, u drugo kolo probili su se i Albert Ramos, Victor Crivoi i Lukaš Rosol, koji je u ždrijeb ušao kao sretni gubitnik. Čeh je dobio priliku nakon odustajanja Francuza Jeremyja Chardyja zbog ozljede desnog lakta.

Marin Čilić će svoj prvi meč, drugo kolo protiv Knittela, igrati u srijedu.

ATP Hamburg, 18.7.2011., prvo kolo: Ramos (Španjolska, Q) - Mannarino (Francuska) 6:2, 6:4, Nieminen (Finska) - Giraldo (Kolumbija) 6:4, 6:3, Stahovsky (Ukrajina) - M. Gonzalez (Argentina) 6:2, 6:3, Berlocq (Argentina) - Haase (Nizozemska) 6:2, 6:2, Reister (Njemačka, WC) - Istomin (Uzbekistan) 6:3, 6:4, Kamke (Njemačka, WC) - Riba (Španjolska) 6:1, 6:1, Rosol (Češka, LL) - Starace (Italija) 7:6(5), 6:1, Crivoi (Rumunjska, Q) - Olaso (Španjolska, Q) 6:4, 6:3.

Parovi, prvo kolo: Marach/Peya (Austrija, 3) - Kohlschreiber/Mayer (Njemačka) 6:4, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2011. u 02:34
    Kamke rastavija favoriziranog Ribu. Dodig razocara, steta, mec pun preokreta, pogotovo u 1. setu..nazalost nije iskoristija ono sta mu se nudilo :)
    Obrisan korisnik