Ostali sportovi

Vlasnici i igrači pronašli zajednički jezik

Ante Dubravac • petak, 22.07.2011.
Vlasnici i igrači pronašli zajednički jezik

Nakon sastanka Atlanti čini se da je samo pitanje trenutka kada će se aktualni lockout u NFL-u biti prekinut...

Nakon više od 130 dana najduži lockout u povijesti NFL-a približava se svom kraju. Tu vijest je potvrdio i povjerenik lige Roger Goodell.

"Vrijeme je da se vratimo nogometu. To je ono što svatko od nas želi učiniti," izjavio je Goodell za CNN poslije sastanka na kojem su vlasnici gotovo jednoglasno, s 31 glasom za i jednim suzdržanim (Oakland), prihvatili novi kolektivni ugovor.

Predloženi kolektivni ugovor između vlasnika i igrača vrijedio bi idućih deset godina, a plod je dugotrajnih pregovora na kraju kojih su obje strane malo popustili u svojim početnim stavovima. Konačnu potvrdu još trebaju dati igrači, a očekuje se da bi se to moglo dogoditi već tijekom petka.

Ovim sporazumom konačno je okončana pat pozicija koja nikome nije odgovarala. Igrači za vrijeme trajanja lockout nisu dobivali plaće niti im je bilo plaćano zdravstveno osiguranje, a NFL nikako nije mogao dopustiti preskakanje sezone u trenucima kada se ovaj sport nalazi na svojim vrhuncima i ima jako veliku posjećenost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dajmituprijavuvecjednom23.07.2011. u 00:38
    meni se čini da nisu njih ništa izjebali, nego oni jebu i vlasnike i fanove sve više. po raznim američkim forumima čitam samo bijes i razočaranje navijača naspram pohlepnih igrača.
    dajmituprijavuvecjednom
  • russell22.07.2011. u 14:05
    kako su se dogovorili? pa ja danas ošo na nfl.com igrači su se nešto pobunili da ih je goodell i ekipa izjebala, mislim da kraj nije tako blizu
    russell
  • randy marsh22.07.2011. u 13:25
    nije bitno, NBA može početi od drugog mjeseca, taman nakon Superbowla :)
    randy marsh
  • Captain Jack22.07.2011. u 13:16
    Sad mi je odmah lakše,bitno da su se barem jedni dogovorili,sad za NBA kaj bude,makar je prilično izvjesno da sezona neće krenut 1.11..Sad napokon više vremena za posvetit se NFL-u!!!
    Captain Jack
  • markoli22.07.2011. u 11:11
    još da se i u NBA-u dogovore...
    markoli