Nogomet

Villar: "Pošteno je da Urugvaj prvak"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.07.2011.
Villar: "Pošteno je da Urugvaj prvak"
Foto: EPA

Paragvajskom izborniku Gerardu Martinu nakon finala Copa Americe nije preostalo drugo nego čestitati Urugvajcima, koji su u mrežu Justa Villara pospremili tri lopte...

Uz dva pogotka Diega Forlana i jedan Luisa Suareza Paragvaj je na ovogodišnjem izdanju Copa Americe doživio svoj prvi poraz - pet prijašnjih susreta odigrao je neriješeno, uz dva prolaska na jedanaesterce - i tako ostao bez trofeja.

Gerardo Martino: "Priče o mom preuzimanju Argentine zasad su samo glasine. Nisam ih pokrenuo pa ih ne mogu ni demantirati. Ja sam izbornik Paragvaja i tu nema nikakvih promjena, nisam dobio nikakvu ponudu".

"Urugvaj je u prvom poluvremenu igrao intenzivnije od nas. Osim toga, imaju dvojicu napadača koji su napravili razliku. A tijekom cijele utakmice bili su dominantniji - čak i kada smo napadali u drugom dijelu osjećalo se da Urugvaj ima utakmicu pod kontrolom", priznao je izbornik reprezentacije Paragvaja, Gerardo Martino, koji je poslije polufinala s Venezuelom dobio dvije utakmice zabrane vođenja momčadi.

Urugvajski su pogoci bili lijepi, dodao je: "Stvarno se radilo o odličnim akcijama. Urugvajske napadače krasi izvanredna kvaliteta".

Justo Villar bio je paragvajski junak u proteklim dvobojima, ali protiv Urugvaja nije mu bilo spasa: "Pošteno je da je Urugvaj prvak. Čvrsta su momčad s dvojicom lavova u napadu. Forlan i Suarez među najboljima su na svijetu".

"Paragvaj je dobro igrao početkom natjecanja, ali poslije smo postajali sve 'manji i manji'. Ponestalo nam je snage jer smo igrali fizički zahtjevan nogomet, a iako to nije isprika, nedostajali su nam i neki ozlijeđeni igrači. U finale smo došli hrabro, ali uz dosta sreće, a protiv Urugvaja nam nije pomoglo ni stvaranje šansi u drugom poluvremenu", zaključio je paragvajski čuvar mreže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik25.07.2011. u 21:42
    Posteno je od tebe da to kazes...
    lambik
  • johnny00825.07.2011. u 16:06
    ma Urugvaj je najjaci, da bar izgube na sljedecem svjetskom u finalu od Hrvatske ;)
    johnny008
  • Obrisan korisnik25.07.2011. u 15:14
    paragvaj mi je do finala bio zlatna koka na kladari, sve su igrali x, kao i ja na njihove utakmice. :) nekako sam se nadao da će tako biti i u finalu pa da dobiju na penale i postanu prva momčad u povijesti koja je osvojila naslov bez pobjede. šteta. ali čestitke urugvaju, bili su bolji.
    Obrisan korisnik
  • Cholo25.07.2011. u 15:13
    Normalno da je pošteno!!
    Cholo