Rukomet

Kamenica: "Ne smijemo bježati od uloge favorita"

Ivana Strahija • utorak, 26.07.2011.
Kamenica: "Ne smijemo bježati od uloge favorita"

U ostalim kup natjecanjima Europske rukometne federacije, Kupu EHF-a, Kupu kupova i Challenge kupu, Hrvatska ima šest predstavnika, koji su današnjim ždrijebom održanim u Beču saznali svoje protivnike.

Kup EHF-a

U Kupu EHF-a Hrvatska ima Nexe, koji će se natjecanju priključiti tek u drugom kolu, koje se igra u dvije utakmice, doma i vani, s datumima 8./9. listopada odnosno 15./16. listopada.

Nexeu će se u borbi za posljednjih 16 suprotstaviti bolji iz utakmice između pobjednika kvalifikacijskog turnira u Kastriotiju te crnogorske Sutjeske Nikšić. U trećem se kolu u Kup EHF-a uključuju i klubovi ispali iz kvalifikacijske runde Lige prvaka.

O mogućem protivniku trener Našičana Kasim Kamenica kaže: "Po rejtingu očekujem da nam protivnik bude Sutjeska iz Nikšića. U svakom slučaju, ne smijemo bježati od uloge favorita u tim utakmicama. Sve osim našeg prolaska u slijedeće kolo bila bi velika senzacija. Apsolutni smo favoriti i tako se moramo i ponašati."

Prvu će utakmicu Našičani igrati vani, a uzvrat kod kuće, što Kamenica komentira: "To zna biti prednost, ali i ne mora biti tako. Možda bi bilo bolje prvu utakmicu igrati kod kuće. Svejedno. Mi ćemo u obje utakmice ići na pobjedu s obzirom na stvaranje rejtinga u EHF-u, važna nam je svaka utakmica, svaka pobjeda."

Kup pobjednika kupova

Naš je predstavnik u ovom natjecanju Poreč, kojeg je ždrijeb upario s austrijskim klubom ULZ Sparkasse Schwaz AG. Hrvati i u Kupu kupova propuštaju prvo kolo i uključuju se direktno u drugo, a protiv Austrijanaca igraju dvije utakmice, doma i vani, i to 26./27. studenog te 3./4. prosinca.

16 pobjednika drugog kola ulazi u finalnu rundu, čiji se parovi izvlače 6. prosinca.

Challenge kup

U ovom natjecanju imamo četiri kluba koji nas predstavljaju, po dva u ženskoj i dva u muškoj kategoriji.

Bjelovarci će tako, u trećem kolu natjecanja, igrati protiv Poljaka okupljenih u klubu KS Azoty-Pulawy, dok će Siščani igrati protiv litavskog kluba Alytaus Almeida-Stronglasas. Utakmice se igraju 26./27. studenog,a uzvrati 3./4. prosinca.

U ženskoj kategoriji naša Zelina ulazi u natjecanje u drugom kolu, u kojem samo dva pobjednička kluba skupina A i B prolaze u daljnji tijek natjecanja. Zelinu je ždrijeb smjestio u skupinu B, s klubovima Alavarium (Portugal), Panetolikos AC (Grčka) i Olympia HC (Engleska). Kvalifikacijski turnir se igra od 30. rujna do 2. listopada.

Drugi hrvatski predstavnik je zagrebačka Lokomotiva, koja ulazi u natjecanje u trećem kolu, i koju je ždrijeb upario s turskim Anadolu University S.C. Prvu utakmicu Lokosice će igrati 5./6. studenog, a uzvrat 12./13. studenog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!