Tenis

Delić: "Goran mi je puno pomogao"

Iz Umaga:Branko Barić • srijeda, 27.07.2011.
Delić: "Goran mi je puno pomogao"
Foto: Dejan Popek

Iako nije u svom prvom nastupu na ATP turnirima uspio doći do pobjede, Kaštelanin Mate Delić prezadovoljan je s iskustvom kojeg je zaradio na Studena Croatia Openu u Umagu. Nakon poraza od Talijana Gianluce Nasa naša velika teniska nada progovorila je o meču, o juniorskom Roland Garrosu, o budućnosti...

"Nije mi žao što nisam dobio priliku igrati na centralnom terenu, velika je stvar što sam uopće dobio pozivnicu i što sam osjetio užitak igranja na ovoj razini i u ovom ambijentu", spremno je dočekao prvo pitanje 18-ogodišnji Delić.

Osvrnuo se i na meč, u kojem se iznenađujuće opredijelio na taktičku varijantu igranja na forhend stranu talijanskog kvalifikanta, koja mu je očito mnogo jača: "Da, plan je bio odigrati mu na forhend pa okrenuti na bekhand stranu. Gledao sam ga protiv Marcana gdje je odigrao odlično i znao sam što mogu očekivati. Prvi set sam igrao dobro, imao priliku kod 4:4, ali je nisam iskoristio. U drugom sam neshvatljivo stao, ne znam ni sam zašto."

Trenutno 34. junior svijeta priznaje kako je okruženje u kojem se po prvi puta u svojoj karijeri našao učinilo svoje: "Od početka sam bio u nekom grču, nisam nikako uspijevao do kraja opustiti ruku. Baš zato sam jako zahvalan vodstvu turnira koje mi je udijelilo pozivnicu i omogućilo da osjetim kako je igrati na ovoj razini. Ovo je veliko iskustvo za mene i siguran sam da ću iz njega mnogo izvući."

Do sada najbolji rezultat karijere Delić je ostvario na ovogodišnjem Roland Garrosu gdje je dogurao do polufinala. Taj rezultat puno mu je pomogao u financijskom smislu: "Je, sada imam nekoliko ponuda, što od agencija, što od pojedinih agenata, pa trebam odlučiti što je najbolje za daljnji tijek moje karijere. Još vijek nije lako sve to financijski izgurati, ali se ipak nakon Pariza nešto pokrenulo u odnosu na ranije kad sam se jedva financijski krpao. "

S obzirom na prikazanu igru i talent, malo čudi "tek" 34. mjesto na juniorskoj listi, ali Mate ima objašnjenje za to: "Nisam igrao puno turnira juniorskih i nije mi cilj bio loviti juniorski renking. Koncentrirao sam se da održavam renking dovoljan da upadnem na juniorske Grand Slam turnire i da tamo probam napraviti neki dobar rezultat, kao što sam napravio u Parizu. "

Delić je okupljenim novinarima otkrio i svoje planove za bližu budućnost: "Prvo su na redu Futuresi u Čakovcu i Vinkovcima, a onda idem na juniorski US Open."

Nije zaboravio spomenuti jednog čovjeka koji mu je znao često pomoći sa savjetima i čija mu pomoć mnogo znači: "Pričao sam s Goranom Ivaniševićem i u Parizu i Londonu, puno mi je pomogao savjetima. Rekao je da ćemo se naći i popričati sad kad dođe u Split. Stvarno me impresionirao, uvijek je spreman pomoći."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!