Vodeni sportovi

"Svaku utrku pucam u posljednjih 15 metara"

Iz Šangaja za SportnetMaja Giljanović • petak, 29.07.2011.
"Svaku utrku pucam u posljednjih 15 metara"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Mario Todorović i u trećem nastupu nije izborio polufinale Svjetskog prvenstva, nakon 20. mjesta na 50 delfin i 38. na 100 slobodno u petak je u kvalifikacijama na 100 delfin zauzeo 33. mjesto i ostao bez odgovora na pitanje koji je razlog slabim utrkama u Šangaju.

Trener 22-godišnjaka Pero Kuterovac i sam Mario Todorović u Šangaju su priželjkivali jedno polufinale, ali Korčulanin je u sve tri prijavljene discipline svoj nastup na Svjetskom prvenstvu okončao u kvalifikacijama. 100 slobodno ne ulazi u polufinalnu priču, njih je prijavio samo da popuni prazninu između nastupa na 50 delfin prvog i 100 delfin šestog dana natjecanja, ali nakon 20. mjesta na 50-ici na dvostruko duljoj dionici Todorović je završio tek na 33. mjestu.

Rezultat 53,56 je punih sekundu i 80 stotinki sporije od najbržeg u kvalifikacijama Tylera McGilla i 99 stotinki od posljednjeg polufinalista Pawela Korzeniowskog: "Ne znam što se dogodilo, stvarno nemam odgovor, ali očito smo negdje pogriješili. Očekivali smo više od SP-a, ali negdje se dogodila greška, neki klik. Drugačije ne mogu objasniti da i na 50 delfin i na 100 kraul i sada na 100 delfin pucam u posljednjih 15 metara", izjavio je Todorović nakon utrke.

Vezane vijesti

"Treba se vratiti unatrag, proći kroz učinjeno u pripremama, analizirati ih i doći do odgovora u čemu je bila greška. Razočaran jesam, Svjetsko prvenstvo je glavni cilj sezone, ali nema koristi sada upadati u neku rupu. Ispalo je kako je ispalo, treba dignuti glavu i nastaviti dalje. Dao sam sve što sam u ovom trenutku i mogao". Je li uzrok slabi(ji)m nastupima od očekivanog vremenska razlika? "Možda, nekima treba i više od tjedan dana da se aklimatiziraju. Generalno ni ostali Europljani ne blistaju" (danas je primjerice u kvalifikacijama na 50 slobodno ispao europski prvak i viceprvak svijeta iz Rima prije dvije godine Frederick Bousquet, nap. a.) "možda je krivac tih šest sati razlike".

Todorović je na koncu zaključio: "Idemo dalje, ovo će mi biti poticaj, motiv više. Motiviran sam bio i dosad, ali očito je da treba raditi još i više. Sad ću dva tjedna odmarati, a onda krećemo u novu sezonu, čekaju nas pakleni mjeseci, treba izboriti olimpijske norme".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!