Nogomet

Video: Sjajan pogodak Jelavića

Ante Zovko • subota, 30.07.2011.
Video: Sjajan pogodak Jelavića
Foto: Duje Bonačić

Glasgow Rangersi ugrabili su prvu službenu pobjedu u ovoj sezoni, a svoj prvi pogodak upisao je i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, i to na dojmljiv način.

Prvu pobjedu u tri službene utakmice ubilježio je novi menadžer Rangersa, igračka legenda Ally McCoist. U drugom kolu škotske Premier lige prvak je slavio kod St. Johnstonea 2:0.

Nakon nekoliko propuštenih prilika, gdje se nije proslavio ni Nikica Jelavić, Rangerse u vodstvo u 31. minuti dovodi Steven Naismith. Bio je to slobodan udarac s 40-ak metara, a napadač je dočekao loptu u visini jedanaesterca i glavom je neobranjivo poslao u mrežu.

Hrvatski reprezentativac iskupio se za promašaje u 51. minuti. Davis je povukao kontru, dodao Naismithu, a ovaj izbacuje Jelavića koji se dobro zagradio ispred Calluma Davidsona i sjajnom realizacijom potvrdio dosta laganu pobjedu favorita.

Rangersi nisu najbolje startali u novo prvenstvo. U prvom su kolu odigrali neriješeno s Heartsom, a ne stoje ni najbolje u trećem pretkolu Lige prvaka.

Na Ibroxu su ovog tjedna poraženi od Malmöa 1:0 i sljedećeg će tjedna pokušati preokrenuti u Švedskoj. Ako ne uspiju, očekuju ih završne kvalifikacije za ulazak u skupinu Europske lige.

Škotska Premier liga, 2. kolo:
St. Johnstone - Glasgow Rangers 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 13:33
    stari moj, on se tu tak mogo ozljedit da to nije istina, dobro je prošo, i još je gol dao :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 22:31
    Bravo majstore. Ubojico. Isus ti mater, pa da taj Bilić ima imalo mozga mogao bi složit malenu Barcelonu od Hrvatske. 4 - 3 - 3... sa veznim redom Rakitić - Modrić - Kranjčar i trojka naprijed Eduardo - Jelavić - Mandžukić... ali lijepo je budan sanjati! :D
    Obrisan korisnik
  • Tonco30.07.2011. u 18:22
    samo da rangers ude u ligu prvaka pa da jelavic moze pokazat kolko vrijedi protiv najbolji obrana na svijetu
    Tonco
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 17:44
    Majstor.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 17:44
    Odlićan pogodak!!!
    Obrisan korisnik