Nogomet

Vrsaljko: "Svaki susret je priprema za idući"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.08.2011.
Vrsaljko: "Svaki susret je priprema za idući"
Foto: Davor Sajko

Poslije prvenstvenog dvoboja s Cibalijom Dinamo se okreće uzvratu protiv Helsinkija. Ivana Kelavu i Šimu Vrsaljka raduju novi redovi za ulaznice, a samouvjerenosti im ne nedostaje...

Dinamo će u srijedu ugostiti finskog prvaka Helsinki i pokušati obraniti prednost (2:1) iz prve utakmice kako bi se plasirao u posljednje, četvrto pretkolo Lige prvaka.

Ivan Kelava: "Već smo u drugom kolu prvenstva napravili prednost nad Hajdukom, ali sve ovisi o nama. Naš je cilj, uz Ligu prvaka, dvostruka domaća kruna. Budemo li pobjeđivali, neće biti problema, bez obzira na rezultate konkurenata.

Šime Vrsaljko: "Zadar je uvijek 'vruć' teren. Svatko se tamo može poskliznuti".

"Uz podršku s tribina neće izostati naša dobra predstava. Dat ćemo sve od sebe kako bismo se odužili navijačima za dolazak. Idemo po pobjedu i po prolaz", najavio je Dinamov čuvar mreže Ivan Kelava.

"Pri izlasku na teren protiv Neftčija smo se naježili. To je poseban osjećaj, odmah nam je lakše igrati", podsjetio je.

Finci će na Maksimiru morati zaigrati otvoreno kako bi stigli rezultatski zaostatak, no njima napadački nogomet ionako nije stran. "Helsinki ne može puno mijenjati u svojoj igri. Zato mi moramo odigrati kako znamo i možemo. Ne podcjenjujemo ih, ali oni će biti manje bitni", komentira Kelava.

Gužvama za ulaznice raduje se i reprezentativac Šime Vrsaljko: "Puno će nam značiti pun stadion, to nam je dodatna snaga".

"Ne stignemo se pripremati posebno za svaku utakmicu zbog gustog rasporeda, no svaki nam je susret priprema za idući. Dobro smo igrali protiv Cibalije, vjerujem da ćemo tako i nastaviti", dodao je.

Vrsaljko je zadržan kako bi pomogao Dinamu pa ga nema na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji, gdje je Hrvatska noćas poražena u prvom susretu od Saudijske Arabije. "Očekivali smo pobjedu, no nadam se da uz dvije preostale pobjede možemo proći skupinu. Mi uvijek bolje igramo protiv jačih, zato treba što prije zaboraviti uvodni poraz", kaže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 16:11
    dobit ćemo ga nagodinu jer ove više nećemo igrati s njima
    Obrisan korisnik