Nogomet

Video: Jelavić zabio Chelseaju

Ante Zovko • subota, 06.08.2011.
Video: Jelavić zabio Chelseaju
Foto: Kristijan Komarica

Nikica Jelavić zaslužan je za prvi gol koji je primio Chelsea pod vodstvom Andrea Villas-Boasa. Nažalost po Rangerse, forma momčadi nije onakva kakva je našeg reprezentativca.

Nakon poraza u trećem pretkolu Lige prvaka od Dinamovog novog protivnika, Malmöa, Glasgow Rangersi odmjerili su snage s engleskim doprvakom Chelseajem kojeg tjedan dana dijeli od početka Premier lige.

Nikica Jelavić nakon dva pogotka u službenim utakmicama ove sezone (protiv St. Johnstonea i Malmöa) potvrdio je dobru golgetersku formu, ali upitna ostaje forma ostatka momčadi koju u doigravanju za ulazak u Europsku ligu čeka Maribor.

Iako je dojam na početku susreta pripao Englezima, Rangersi su poveli. Steven Davis povukao je loptu u napad u sedmoj minuti i proigrao Stevena Naismitha. Ovaj ubacuje loptu na drugu stativu, gdje naš napadač glavom posprema za vodstvo. Bio je to prvi pogodak koji je Chelsea primio u dosadašnjih šest utakmica pod vodstvom Andrea Villas-Boasa.

Nastavio je engleski doprvak dominirati u posjedu lopte, ali se ništa posebno nije događalo sve do 22. minute. Mladi Daniel Sturridge iskoristio je neodlučnost u škotskoj obrani, kroz koju je lopta prošla paralelno s golom, dočekao je i silovito zakucao za izjednačenje.

Mladi napadač predstavio se novom treneru u sjajnom svjetlu još boljim drugim pogotkom. Ukrao je loptu na lijevoj strani protivničke obrane, od Broadfoota, sjurio se u peterac i lagano pogodio za 1:2.

Početkom nastavka Drogba je zamijenio Torresa, a i Jelavić je krenuo put klupe u 48. minuti umjesto Healyja.

Zamjene su režirale i konačni rezultat. Drogba je namjestio pogodak glavom Florentu Maloudi koji praktički nije mogao promašiti iz neposredne blizine u 72. minuti. Dvije minute kasnije Drogba je iznudio jedanaesterac, ali Lampard je slabo obavio svoj zadatak i rezultat ostaje isti.

Škotski prvak sljedeću utakmicu igra protiv Invernessa u prvenstvu 13. kolovoza. Chelsea otvara Premier ligu u nedjelju, 14. kolovoza kod Stoke Cityja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tonco07.08.2011. u 02:59
    treba on pod hitno u bolji klub
    Tonco
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 22:17
    bravo, care
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 19:56
    bravo Nikica!!!!
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.08.2011. u 19:48
    tito drogba je tata-mata za torresa i ostale u chelsea-u.
    cameosis
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 19:41
    Bravo Jelaviću idemo tako nadalje
    Obrisan korisnik