Tenis

Čilić, Dodig i Karlović u Kanadi

Ivor Krapac • subota, 06.08.2011.
Čilić, Dodig i Karlović u Kanadi
Foto: Kristijan Komarica

Idućeg tjedna na rasporedu je dosad najjači izazov za tenisače na ljetnoj sjevernoameričkoj turneji na tvrdoj podlozi. Na kanadskom Masters 1000 turniru, ove godine u Montrealu, u akciji će biti hrvatski trojac, Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, a nastupit će i vodeći kvartet na ATP ljestvici, predvođen Novakom Đokovićem...

Nakon nastupa u Umagu i tjedna predaha prije prijelaza na tvrdu podlogu, Marin Čilić i Ivan Dodig započet će sjevernoameričko ljeto u Kanadi. Ivo Karlović će, pak, na betonu zaigrati drugi tjedan zaredom, s nadom da će proći bolje nego prije nekoliko dana u Washingtonu, kada je u prvom kolu izgubio od Michaela Russella.

Poslije finala Umaga, u kojem ga je nadjačao Aleksandr Dolgopolov, Čilić će se u Montrealu na prvoj prepreci sresti s Talijanom Andreasom Seppijem, 48. na svijetu, kojega je prošlog petka u četvrtfinalu najstarijeg hrvatskog ATP turnira svladao bez poteškoća, sa 6:1 i 6:3. Ta pobjeda Marinu je bila treća u međusobnim susretima s 27-godišnjim Talijanom, protiv kojeg ima 3-3.

Prođe li Seppija, vodeći hrvatski tenisač će u drugom kolu ići na boljeg iz dvoboja Jarkka Nieminena i 16. nositelja Juana Martina Del Potra, a korak iza toga, u osmini finala, moguć je ogled s Novakom Đokovićem, prvim na svijetu. Prvopostavljeni Srbin je slobodan na startu, dok će u drugom kolu dočekati pobjednika susreta Nikolaja Davidenka i kvalifikanta.

Ivan Dodig je u ždrijebu još bliže igraču iz svjetskog vrha. U drugom kolu mogao bi se sresti s drugim nositeljem Rafaelom Nadalom, koji je također slobodan na startu, a za ispunjenje tog cilja, Ivan na početnoj prepreci mora preko Francuza Jeremyja Chardyja (61.). Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Uz Nadala, u toj osmini ždrijeba je od postavljenih tenisača još i 15. nositelj Fernando Verdasco, dok se u istoj četvrtini nalazi Ivo Karlović.

Karlov prvi suparnik bit će Argentinac Juan Monaco (40.), s kojim se još nije sastajao, a pobjeda bi ga u drugom kolu vodila na devetopostavljenog Francuza Gillesa Simona ili kvalifikanta. Korak iza toga, u osmini finala, moguć je ogled sa sedmim nositeljem Tomašem Berdychom - ili možda umaškim pobjednikom Aleksandrom Dolgopolovim, koji bi se s Berdychom mogao sresti u drugom kolu.

Treći nositelj Roger Federer je u polovici ždrijeba s Novakom Đokovićem, a u prvom nastupu, u drugom kolu, dočekat će boljeg iz ogleda Argentinca Juana Ignacija Chele i Vaseka Pospisila, Kanađanina s pozivnicom. Pogledamo li i korak dalje, prema osmini finala, ždrijeb se poigrao s Federerom s obzirom da bi mogao naići na 13. nositelja Jo-Wilfrieda Tsongu, koji ga je krajem lipnja u četvrtfinalu Wimbledona izbacio s preokretom nakon dva seta zaostatka.

Prije toga, Tsonga će se u prvom kolu sresti s Fabijem Fogninijem, a u drugom kolu mogao bi ići na wimbledonskog četvrtfinalista Bernarda Tomica, kojeg na startu čeka kvalifikant.

Četvrtopostavljeni Andy Murray, u polovici ždrijeba s Rafaelom Nadalom, dobit će svojeg prvog suparnika u južnoafričko-španjolskom dvoboju Kevina Andersona i Pabla Andujara. Prvi nositelj koji bi mu se mogao naći na putu je 14-postavljeni Stanislas Wawrinka, potencijalni suparnik u osmini finala, dok bi u četvrtfinalu, u slučaju da sve prođe u skladu s renkingom, išao na šestog nositelja Mardyja Fisha.

Što se tiče četvrtine ždrijeba u kojoj su Đoković i Čilić, potencijalni protivnik u četvrtfinalu bio bi peti nositelj Gael Monfils, a u toj osmini vrijedi izdvojiti i 12-postavljenog Viktora Troickog i dvojac koji ide jedan na drugoga u prvom kolu, Johna Isnera i Marcosa Baghdatisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2011. u 01:20
    Ajde bar neko do četvrtfinala.
    Obrisan korisnik