Nogomet

Sabella: "Izazov je voditi Argentinu"

Mario Glasnović • nedjelja, 07.08.2011.
Sabella: "Izazov je voditi Argentinu"
Foto: EPA

Novi izbornik argentinske reprezentacije Alejandro Sabella počašćen je svojim novim poslom. 56-godišnji argentinski stručnjak upoznat je s velikom odgovornošću koju donosi klupa južnoameričke reprezentacije.

Argentinska reprezentacija u posljednjih godinu dana promijenila je dva izbornika, a nakon Diega Maradone i Sergija Batiste na izborničku klupu sjeo je 56-godišnji stručnjak Alejandro Sabella.

Bivši reprezentativac Argentine svjestan je odgovornosti i izazova vođenja reprezentacije. "Počašćen sam. Biti trener argentinske reprezentacije je jedan od najvećih izazova na svijetu. To je velika čast, ali i velik izazov za mene", izjavio je novi izbornik Argentine.

Alejandro Sabella u svojoj igračkoj karijeri nastupao je za River Plate, Estudiantes, Leeds, Sheffield United, a upisao je i četiri nastupa za reprezentaciju. Svoju trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik Danielu Passarelli, a nakon toga samostalno je vodio Estudiantes. Osvojio je Copa Libertadores 2009. godine, a prošle sezone osvojio je i naslov u argentinskoj Aperturi.

"Nisam ni zamišljao da ću ovako brzo dobiti priliku u reprezentaciji jer sam vodio Estudiantes samo dvije godine. Želio bih se zahvaliti klupskoj upravi, igračima i tehničkom osoblju što su mi dali tu mogućnost", dodao je Sabella.

Svoj debitantski nastup kao izbornik imat će početkom rujna kada će Argentina u Indiji igrati protiv Venezuele i u Bangladešu gdje će odmjeriti snage s Nigerijom. No, pravi posao počinje u listopadu jer tada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ispred nas je Svjetsko prvenstvo i najprije se moramo kvalificirati na to natjecanje. Ako ćemo razgovarati u prvenstvu onda trebamo misliti i na razvoj naših igrača. U kvalifikacijama trebate iskustvo i dobar temperament", rekao je 56-godišnjak koji je odbio klupu Al Jazire da bi vodio Argentinu.

Na pitanje hoće li Lionel Messi biti novi kapetan Argentine rekao je: "Odlučit ću nakon određenog vremena što će se dogoditi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 18:10
    samo nemoj pocinit gresku da je Argentina samo Leo Messi i bit ce sve kako treba. Igraci moraju podijelit odgovornost za svoje igre a ne da Messi sam odgovara a igraci poput De Marie,Teveza ili Higuiana kad zakazu opet gledaju Messija jer on nije uzeo loptu u obrani,predriblao cijeli teren i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 01:25
    nisu mu postavili pitanje hoće li pozvati ibaneza,pošto je on sam rekao da su ga kontaktirali iz argentinskog saveza,a i ljudi u hrvatskoj su počeli na veliko pričati da bi bilić trebao razmišljat o njemu i da je on odličan igrač
    Obrisan korisnik