Nogomet

John Toshack na klupi Makedonije

Mario Glasnović • nedjelja, 07.08.2011.
John Toshack na klupi Makedonije
Foto: Sandro Donda

Makedonska reprezentacija dobila je novog izbornika. Na izborničku klupu, pomalo neočekivano, sjeo je poznati velški stručnjak John Toshack.

Protivnik hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Makedonije, za novog izbornika odabrala je Johna Toshacka. Iskusni velški stručnjak službeno će biti predstavljen krajem kolovoza.

"Iznimno sam počašćen što me Makedonski nogometni savez izabrao za izbornika. Nadam se da ćemo zajedno zabilježiti uspjeh na međunarodnoj razini. Moram reći da su pregovori bili konstruktivni, a atmosfera je bila predivna", izjavio je Toshack.

"Gospodin Toshack je izrazio veliku želju za vođenjem naše reprezentacije. Prihvatio je naše uvjete i vodit će našu vrstu u kvalifikacijama za Svjetsko Prvenstvo u Brazilu", poručili su iz Makedonskog nogometnog saveza.

John Toshack najveći dio svoje igračke karijere proveo je u Liverpoolu gdje je u 246 nastupa postigao 96 golova. S Redsima je bio i prvak Europe 1977. godine, a u dva navrata osvajao je i Kup Uefa. Karijeru je počeo u Cardiffu, a završio u Swanseaju. Za reprezentaciju Walesa odigrao je 40 utakmica i postigao je 13 pogodaka.

Kao trener vodio je brojne europske klubove. U dva navrata trenirao je madridski Real s kojim je osvojio španjolsko prvenstvo. U Španjolskoj je trenirao je i Real Sociedad, Deportivo te Real Murciju, a vodio je i Bešiktaš, St. Etienne, Sporting iz Lisabona, Cataniju i Swansea City.

U dva navrata bio je i izbornik Walesa. Posljednji trenerski angažman bio mu je na klupi velške reprezentacije koju je vodio šest godina, od 2004. do 2010. godine.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 11:23
    Toshack protiv Walesa :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 11:12
    A znam da je loša fora,sorry...al kad je već bio u Realu pa bi to bila još lošija fora...a malo me ponijelo,nije meni Barca nabila komplekse,to je najbolja momčad,možda ne ikad,ali sigurno će dugo trebati da se takva momčad ponovi kad ovi igrači odu...ne navijam za njih,ali priznajem da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 09:15
    E svasta,zaista ne vidim cemu si ti pisao ovaj post ? Ako ne znas o cemu pises zasto imas potrebu nas ostale zamarat svojim,necu reci glupim,razmisljanjem. Tko o cemu ti o Guardioli i Barceloni,kad vidim ovakve textove tek onda znam kolike komplekse su Barca i Guardiola nabili nekima koji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 00:57
    el_pistolero..preloša ti je fora
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2011. u 23:47
    bit će puno razočaranih u našoj kvalifikacijskoj skupini jer mi,srbi i belgija očekujemo prolaz na SP,škotska i wales stvaraju novu mladu reprezentaciju i očekuju da bi baš u tim kvalifikacijama mogli napraviti nešto više,a kao što vidimo i makedonija je krenula ambiciozno sa dovođenjem poznatog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik