Nogomet

Njemačka bolja od Brazila

Marin Pintur • srijeda, 10.08.2011.
Njemačka bolja od Brazila
Foto: EPA

U prijateljskom dvoboju reprezentacija koje zajedno imaju osam naslova svjetskog prvaka, domaća momčad Njemačke je bila bolja od Brazila s konačnih 3:2...

Susret je odigran u Stuttgartu, a zanimljivo je da je svih pet pogodaka postignuto u drugom dijelu utakmice. Nijemci su ovom pobjedom se barem malo revanširali za poraz u finalu Svjetskog prvenstva prije devet godina.

U otvaranju utakmice bliže pogotku su bili domaći nogometaši, i to preko mladog Maria Gotzea koji je upisao svoj sedmi nastup za Elf. Desetak minuta kasnije Brazilci su zaprijetili preko Andre Santosa. Do kraja prvog dijela nije bilo većih prigoda za postizanje pogotka te se na odmor otišlo s netaknutim mrežama.

Igra se rasplamsala u drugom poluvremenu, a vrlo blizu zgoditka se našao Pato već u drugoj minuti nastavka. Na drugoj je strani šest minuta kasnije uzvratio Lahm, ali je ostalo 0:0. Vodstvo Njemačke je stiglo nakon sat vremena igre. Lucio je u svojem kaznenom prostoru nepropisno srušio Kroosa, a najstrožu kaznu je u pogodak pretvorio Schweinsteiger.

Blitzkrieg Nijemaca se nastavio, te je već u 67. minuti bilo 2:0 za momčad Joachima Lowa. Mario Gotze je iskoristio odličnu asistenciju Mullera, te postigao svoj prvi pogodak za nacionalnu reprezentaciju. Samo tri minute kasnije, novi jedanaesterac, ovog puta za Brazil. Lahm je pogriješio i srušio Dani Alvesa, a loptu je s bijele točke u mrežu poslao Robinho.

Odluka o pobjedniku ove uzbudljive utakmice je pala u 80. minuti. Andre Schurrle, mladi napadač Bayera je ušao u igru u nastavku te na najbolji način opravdao povjerenje izbornika postigavši pogodak za 3:1. Asistent je bio Bastian Schweinsteiger.

Trenutke opuštanja je Njemačka u posljednjim trenucima dvoboja platila drugim pogotkom u svojoj mreži. Strijelac je bio Neymar.

Prijateljska međunarodna utakmica:
Njemačka - Brazil 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 09:57
    @croatman - u pravu si.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 01:17
    express-zaboravio si u to društvo stavit i nizozemsku...možda ne igraju atraktivno al s ovim izbornikom su pokazali da su uz španjolsku i njemačku najbolja momčad u europi
    Obrisan korisnik
  • nido11.08.2011. u 01:10
    ...trenutno najjaca repka svijeta i ima da sa onakim mladim igracima haraju narednih godina...
    nido
  • Obrisan korisnik10.08.2011. u 23:53
    zabunil sam se ,pozabil sam napisati debi da je prvi puta zabil ;)
    Obrisan korisnik
  • The Phantom10.08.2011. u 23:41
    Koji debi, igra je već 7 puta
    The Phantom