Nogomet

Video: Ozljeda Torresa u slavlju Italije

Ante Zovko • srijeda, 10.08.2011.
Video: Ozljeda Torresa u slavlju Italije
Foto: EPA

U Bariju je, uz ogled Njemačke i Brazila, odigrana najzvučnija prijateljska utakmica večeri. Italija je bila bolja od Španjolske 2:1, iako je tu vijest zasjenila ozljeda Fernanda Torresa.

Chelseajevi navijači bit će vjerojatno više razočarani od Španjolaca koji su u Italiji izgubili prvu utakmicu u 2011. godini. Fernando Torres, koji je ušao u momčad u posljednji trenutak, odšepao je s terena prije isteka prvog dijela.

U napadu svjetskih i europskih prvaka trebao je zaigrati David Villa, ali je zamijenjen u posljednji trenutak za Torresa. Jučer je otpisan i Xavi koji još nije u potpunosti zaliječio ozljedu lista pa ga Del Bosque nije htio opterećivati.

Prije nego što su Španjolci uspjeli uspostaviti svoju pas-igru, u četvrtoj minuti domaćini su složili fantastičnu priliku. Cassano je proigrao De Rossija koji pogađa okvir s 25 metara.

Iako su gosti ubrzo uspostavili svoj poznati ritam, poveli su Talijani. Montolivo je u 11. minuti proigran na lijevom krilu, ušao je u šesnasterac te preko nemoćnog Casillasa poslao fino potkopanu loptu koja je prvo odsjela na unutarnjoj strani prečke, a onda se odbila iza gol-linije.

Ubrzo zatim igru je morao napustiti Torres. Zamijenio ga je Fernando Llorente. Dok su gostima prepustili većinu posjeda, Talijani su se koncentrirali na kontre i u 31. minuti to im se umalo isplatilo. Giuseppe Rossi iskočio je ispred Casillasa, ali Realov vratar sjajnom intervencijom čuva svoje od većeg minusa.

Santi Cazorla u 36. minuti šalje dobar ubačaj u kazneni prostor Azzura, Chiellini ruši Llorentea i Španjolci dobivaju priliku za povratak u igru s bijele točke. Samouvjereni Xabi Alonso pogađa po sredini Buffonova gola.

Samo tri minute kasnije Casillas opet mora spašavati. Cassano s desetak metara puca, a vratar nogom odbija pored stative. Milanov napadač zaključuje odlično prvo poluvrijeme u 46. minuti udarcem glavom pored stative nakon što je nadvisio Busquetsa.

U drugom dijelu mnoštvo izmjena "isjeckalo" je igru, a u tim su se oklonostima bolje snašli gosti koji su preko Ville, Davida Silve i Llorentea stvorili nekoliko neugodnosti Buffonu.

Na kraju su se ipak smijali domaćini. Dobru formu u pripremnom razdoblju u Liverpoolu u 84. minuti potvrdio je Alberto Aquilani. Udarac s dvadesetak metara iskosa nogom je skrenuo Raul Albiol i prevario Victora Valdesa koji bi najvjerojatnije uhvatio tu loptu. Ovako je većina od 50.000 gledatelja u Bariju imala što slaviti.

Prijateljska utakmica:
Italija - Španjolska 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 12:02
    Cassano je promašio previše prilika, ne bi trebao bit druga špica, Pazzini je bolji. mene fascinira Mario Balotelli. Lik povalja Iraolu i Albiola kao male bebe, dođe neometan na šut i onda puca ko baba ravno u Valdesa. Kad bi on htio stvarno igrat bez zezanja on bi mogao bit najbolji napadač na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Wilson11.08.2011. u 07:14
    mislio sam da je ovo Ibrahimović na slici :O
    Wilson
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 00:01
    kakva atmosfera u Bariju...
    Obrisan korisnik