Tenis

Azarenka nepogrešivo do Serene

Ante Zovko • subota, 13.08.2011.
Azarenka nepogrešivo do Serene
Foto: Davor Sajko

Ako se želi približiti svjetskom broju tri, Viktorija Azarenka morat će preskočiti još dvije prepreke na WTA turniru iz Premier serije u Torontu, a prema igri koju pokazuje, povratnica Serena Williams možda joj neće biti dostojna konkurencija.

Lucie Šafarova iskoristila je na početku meča protiv Serene Williams faktor iznenađenja zbog igranja lijevom rukom, ali na kraju joj je uspjelo tek uzeti jedan set (4:6, 6:3, 6:2).

Čehinja je uzela break u sedmoj igri pa zatim set, ali za višestruku pobjednicu Grand Slam turnira sve je bilo u prilagodbi. "Ljevoruke su igračice drugačije i trebalo se prilagoditi. Nisam dugo igrala protiv Lucie. Zaboravila sam kako igra", izjavila je Serena nakon što je popravila svoj servis te povratni udarac i osigurala polufinale.

Za razliku od mlađe sestre Williams, Viktorija Azarenka, njezina sljedeća protivnica, ne zna za pogrešan korak u Torontu. Bjeloruskinja je stala na kraj sjajnom nizu kazahstanske kvalifikantice Galine Voskoboeve koja je u kolu ranije izbacila Šarapovu. Azarenka joj je udijelila tek tri gema (6:1, 6:2), a u cijelom ovom tjednu izgubila ih je tek šest odnosno devet ako se uzme u obzir i ovaj meč.

Ako ode do kraja u Torontu, Azarenka bi postala treća svjetska igračica. Problem je što u polufinalu mora preskočiti Williams s kojom ima omjer 1-4. "Otkad se vratila, pokazivala je sjaja tenis. Vidjela sam je u Stanfordu. Nema veze što nije igrala godinu dana, igrala je prije toga. Ona zna kako igrati tenis."

Deseta nositeljica Samantha Stosur prošla je u polufinale preko Roberte Vinci uglavnom zbog odlične izvedbe od kraja prvog seta. Kod 4:4 zaredala je sa sedam uzastopnih gemova za glatku pobjedu 6:4, 6:1.

Za finale će se obračunati s Agnieszkom Radwanskom s kojom ima omjer 1-1. Poljakinja koja je iz turnira u drugom kolu izbacila Petru Martić nije imala prezahtjevan posao protiv Andree Petkovic, 6:4, 6:3.

WTA Toronto, četvrtfinale:
Stosur (Australija, 10) - Vinci (Italija) 6:4, 6:1; Radwanska (Poljska, 13) - Petkovic (Njemačka, 11) 6:4, 6:3; Azarenka (Bjelorusija, 4) - Voskoboeva (Kazahstan, Q) 6:1, 6:2; S. Williams (SAD) - Šafarova (Češka) 4:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!