Nogomet

Jelavić (ne)precizan s bijele točke

Ante Zovko • subota, 13.08.2011.
Jelavić (ne)precizan s bijele točke
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Glasgow Rangersi pobijedili su s 2:0 kod Inverness Caledonian Thistlea, a za prvi pogodak pobrinuo se hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić iz jedanaesterca. Naš je igrač promašio drugu najstrožu kaznu, ali ga je ispravio suigrač.

Glasgow Rangers upisali su drugu prvenstvenu, prilično kontroverznu pobjedu, u trećem kolu škotske Premier lige. Konačnih 2:0 bili su rezultat dvaju jedanaesteraca od kojih je naš Nikica Jelavić jedan realizirao, a drugi nije, s tim da mu je poništen jedan pogodak iz igre.

Već u drugoj minuti našem je napadaču poništen pogodak zbog sumnjivog zaleđa kad mu je Ortiz uputio prizemnu loptu koju je dirnuo Edu (koji je bio u regularnoj poziciji), a činilo se kako je Jelavić barem u ravnini s obranom.

Gosti su dominirali u prvom poluvremenu, ali nisu uspijevali progurati zadnje, ubojito dodavanje. Do 59. minute mogla su Rangersima biti dosuđena barem tri jedanesterca, ali tada je sviran jedan prilično sumnjiv.

Tokely je srušio Stevena Naismitha i zaradio izravni crveni karton. Najstrožu kaznu je izveo Jelavić i pogodio sigurno, poslavši vratara u drugu stranu.

Pet minuta kasnije pomoćni sudac označio je novi udarac s bijele točke za Rangerse nakon što je Goian pao u kaznenom prostoru, a glavnom sucu bio blokiran pogled. Još jedna sumnjiva odluka u korist Rangersa gotovo da nije bilo kontakta s vratarom Essonom.

Jelavić je opet postavio loptu na "kreč", ali mu je ovaj put Esson obranio. Međutim, na odbijenu loptu natrčao je Edu i povećao prednost.

Edu je u 74. minuti zaradio drugi žuti karton zbog prekasnog starta i poravnao brojčani odnos na terenu. Mogao je Jelavić postati i asistent u 80. minuti, ali je njegovo dodavanje Davis pretvorio u neprecizan udarac.

Bila je ovo druga pobjeda Rangersa zaredom u prvenstvu nakon startnog remija. Zasad je Celtic jedini sa stopostotnim učinkom s dvije pobjede, a s trećom bi se vratio na čelnu poziciju koju sada drže rivali iz Glasgowa.

Sljedeću utakmicu Rangersi igraju u četvrtak, u Mariboru protiv istoimenog kluba, u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Europsku ligu.

Škotska Premier liga, 3. kolo:
Inverness Caledonian Thistle - Glasgow Rangers 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 23:04
    on bi mogao biti omiljeni hrvatski nogometaš u domovini uskoro.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 16:23
    Obrisan korisnik
  • markoli13.08.2011. u 15:55
    samo neka on zabija, al neka rangers gubi... bolje ne može
    markoli
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 15:38
    Samo da ga ozljede zaobidju, takav nam napadac fali u repki!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 15:35
    Jelaviću ne gine klub iz gornjeg dijela Premiershipa.
    Obrisan korisnik