Rukomet

Vori predvodio HSV do finala

Zvonka Keliš • nedjelja, 14.08.2011.
Vori predvodio HSV do finala
Foto: Davor Sajko

Njemački prvak, HSV Hamburg, ni u posljednjoj utakmici u skupini nije popustio svojim protivnicima. Naprotiv, do pobjede nad TV Bittenfeldom, vrijedne finala Intersport Mastersa, stigao je s uvjerljivih 34:20.

HSV Hamburg - TV Bittenfeld 34:20 (17:11)

HSV Hamburg: Bitter, Beutler; Vori (5), Stumps (5), Schröder (3), Flohr (3), Lindberg (3), Schulze (3), Hens (3), Jansen (3), Lacković (2), Duvnjak (2), M. Lijewski (1), Schliedermann (1)
Trener: Per Carlén

TV Bittenfeld: Lorger, Schmidl, Sdunek; Weiß (7), Forstbauer (3), Heib (3/2), Schöbinger (2), Pabst (2), Schimmelbauer (1), Schweikardt (1), Seiz (1), Salzer, Lenz, Gunnarsson, Sigtryggsson, Wehner, Kienzle
Trener: Günter Schweikardt

Intersport Masters u Sindelfingenu stigao je do konačnoga raspleta. Posljednje utakmice po skupinama dale su i konačne finaliste. Branitelj naslova, HSV je u grupi A izborio i svoju treću pobjedu slavljem nad TV Bittenfeldom 34:20, dok je Rhein-Neckar Löwen u grupi B bio bolji od Frisch Auf! Göppingena 23:19. Ovogodišnje finale tako će biti repriza prošlogodišnjega, kada je u susretu Hamburga i RN Löwena do konačnog trijumfa stigao aktualni njemački prvak.

Drugoligaš Bittenfeld nije se predao prije samoga početka, već je u utakmicu krenuo vrlo koncentrirano. Momčad Güntera Schweikardta pokušala je s Lorgerom na golu parirati glavnom favoritu turnira, no Igor Vori i ovoga je puta bio nezaustavljiv. Do 11. minute HSV je uz tri pogotka hrvatskoga kružnoga napadača imao prednost od dva gola (7:5). Prednost samo dodatno povećavaju kapetan Pascal Hens te Blaženko Lacković i Torsten Jansen. Nakon 17 minuta igre vodstvo Hamburga poraslo je na 12:6, Bittenfeld se pomalo budi, no na odmor se ipak odlazi s +6 za Hamburg (17:11).

U nastavku HSV-ovo vodstvo samo raste, dok Bittenfeld počinje sve više griješiti. Na samome početku drugoga dijela Tim Schöbinger nakon faula nad Schröderom završava svoj nastup u utakmici. Dobrim pregledom igre te odličnom kontrolom lopte HSV se sve više odvaja od svoga suparnika te već u 44. minuti stiže na +10 (28:18). Do kraja utakmice Hamburžani su tek potvrdili svoju pobjedu te rezultatsku nadmoć sa 34:20..

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Vori i Stumps s pet postignutih pogodaka. Lacković i Duvnjak u pobjedi svoga kluba sudjelovali su sa po dva gola. Najbolji kod Bittenfelda bio je Weiß sa sedam pogodaka.

Druga utakmice skupine A donijela je remi (26:26) TV Großwallstada i Ademar Leona našega Venia Loserta. U grupi B, Rhein-Neckar Löwen je u susretu s Göppingenom Dalibora Anušića izborio pobjedu 23:19 kao i plasman u finale Intersport Mastersa. Danski Kolding je u drugom ogledu grupe B slavio nad HBW Balingen-Weilstettenom 29:24.

Hamburg se tako nakon tri odigrane utakmice nalazi na prvome mjestu grupe A sa tri pobjede, odnosno, šest bodova te se uvjerljivo plasirao u finale gdje ga očekuje momčad RN Löwena koja u grupi B drži prvo mjesto sa četiri osvojena boda. Finale, u kojem Lavovi žele osvetu za prošlogodišnji poraz, na rasporedu je danas u 15.10h.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!