Nogomet

Kranjčar: "Jelavić bi se uklopio u EPL"

Borna Rupnik • četvrtak, 18.08.2011.
Kranjčar: "Jelavić bi se uklopio u EPL"
Foto: Duje Bonačić

Nikica Jelavić dobro je otvorio i novu sezonu u škotskom prvenstvu, a njegov sunarodnjak Niko Kranjčar ne sumnja da bi uspio i u slučaju selidbe u susjednu, ali znatno jaču ligu...

Englezi i Škoti novi će nogometni okršaj doživjeti u četvrtak navečer kada se u četvrtom pretkolu Europske lige susretnu Tottenham i Hearts, a tom su prigodom Niko Kranjčar i Luka Modrić prokomentirali svog reprezentativnog suigrača Nikicu Jelavića, napadača Glasgow Rangersa.

Luka Modrić: "O Heartsu ne znam mnogo. Sjećam se da sam ih gledao protiv Dinama prije dvije godine, no vjerujem da su doživjeli neke promjene. Očekujem čvrstu utakmicu, u Škotskoj su uvijek teške bitke, bez obzira što je Tottenham veliki favorit. Uživao sam u prijateljskoj utakmici prije tri godine na Hampdenu, bila je sjajna atmosfera".

"Nisam ni sumnjao da će Jelavić uspjeti u Škotskoj. Svi su Hrvati tamo uspjeli, poput Dade Prše. Sa svojim stilom igre i radnim navikama uklopio bi se i u Premiership ako bi to poželio. Svi hrvatski nogometaši marljivo treniraju, a u nogometu se to poštuje", izjavio je Daily Recordu Niko Kranjčar.

"Ne čudi me što je toliko zabijao za Rangerse. Zabijao je tijekom cijele karijere, bez obzira gdje je igrao. S vremenom se razvio u vrhunskog napadača", dodao je.

Luka Modrić očekuje da će Nikica Jelavić još imati što reći u dresu aktualnog prvaka Škotske: "To mu prvenstvo odgovara, on voli fizički aspekt igre i ne čudi me što je jedan od ključnih igrača Glasgow Rangersa".

"Nadam se da će nastaviti s dobrim igrama jer nam to puno znači za reprezentaciju. A Jelavić je još mlad, stoga vjerujem da će nakupiti utakmica za Hrvatsku", smatra Luka Modrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 17:15
    neka se drzi podalje EPL jer po statusu ostalih hrvata tamo nebi mu se dobro pisalo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 15:57
    prvo nek se on uklopi u Švedsku ligu pa cemo razgovarati
    Obrisan korisnik