Nogomet

Pranjić: "Preburno sam reagirao"

Mario Glasnović • petak, 19.08.2011.
Pranjić: "Preburno sam reagirao"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon izbacivanja iz hrvatske reprezentacije zbog nekorektnog poteza prema izborniku i stručnom stožeru, Danijel Pranjić odlučio se ispričati za svoju pogrešku. Priznao je da je preburno reagirao nakon utakmice s Irskom i izrazio je žaljenje zbog svog poteza.

Danijel Pranjić odbio se rukovati s izbornikom i stručnim stožerom nakon prijateljskog susreta s Irskom. Slaven Bilić nakon toga je odlučio izbaciti Pranjića iz hrvatske reprezentacije, no Bayernov veznjak ipak je priznao pogrešku i ispričao se.

"To je ispalo sasvim drugačije od konteksta na koji sam mislio. Činjenica je da svaki igrač želi igrati i ako mu to ne uspijeva, onda je nezadovoljan. To je prirodno i zapravo pokazuje motiv da se uspije, kao što je točno da ne mogu svi biti u prvoj postavi i zadovoljni, pogotovo u reprezentaciji gdje svi imaju vrhunske kvalitete", izjavio je Danijel Pranjić za Sportske novosti.

Nakon što je prošli tjedan reagirao "vrućom" glavom, Pranjić se i javno Ispričao Slavenu Biliću i njegovom stručnom stožeru. Bayernov veznjak izrazio je žaljenje zbog svojeg poteza: "Osnovno što želim javno izreći jest to da mi je jako žao zbog onoga što se dogodilo u Dublinu. Sada, hladnije glave, jasno mi je koliko sam previše burno reagirao prema izborniku Biliću i treneru Asanoviću. Stav o tome što me tišti trebao sam izreći na posve drugi način. No, vrijeme ne mogu vratiti, moram prihvatiti posljedice svog neprimjerenog postupka. Jedino što mogu i želim učiniti je to da se i Biliću i Asanoviću ovim putem javno ispričam. Isto vrijedi i za sve druge u reprezentaciji i okruženju koje je moj postupak mogao povrijediti, odnosno navijače i javnost."

Slaven Bilić je nakon "incidenta" rekao da je Pranjića zauvijek izbacio iz reprezentacije te da se na njega u budućnosti neće računati, no vidjet ćemo hoće li hrvatski izbornik popustiti i prihvatiti ispriku Danijela Pranjića.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2011. u 17:54
    "Stav o tome što me tišti trebao sam izreći na posve drugi način." Bravo Pranjicu! Ja da sam na tvom mjestu vjerojatno bi isto reagirao makar to nije u redu, ali trebao je netko tko ima muda stat na kraj Bilicu koji gura hajdukovce.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2011. u 16:11
    Pravi čovjek se ispriča ako pogriješi. Pranjić se ispričao, a Bilić već duže vrijeme umjesto isprika za svoje greške nudi filozofiju i izgovore. Osim toga, mjerila za sve nisu ista, u reprezentaciji odavno nema reda, a dokazivanje autoriteta na ovaj način samo još više čini očitim da Bilić tog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • DC19.08.2011. u 16:04
    Ne odobravam Pranjicev postupak, ali je cinjenica da reprezentativci nisu zadovoljni i da je izgubljeno zajednistvo koje je uvijek krazilo Vatrene. 'Trenerska transfuzija' je nuzno potrebna da se (opet) pokrene talent kojeg nepobitno imamo. Nazalost, poznavajuci situaciju sumnjam da ce se to... [više na forumu]
    DC
  • Obrisan korisnik19.08.2011. u 16:04
    Šta tebi nije jasno?To je bio prvi propust i Bilić je rekao da je to prvi i zadnji put,i kaznio ih je neigranjem protiv Rusije,šta se mene tiče Pranjić je pokazao ne poštovanje i to je to mora se imat nekog reda
    Obrisan korisnik
  • Rege19.08.2011. u 15:53
    Nevjerojatno je koliko ljudi loš potez pokušavaju opravdati drugim lošim potezom. Odnosno, zbog nezadovoljstva Bilićem i njegovim vođenjem i apsolutno zasluženim kritikama, nastoje na sve načine opravdati stvar koja se u svakom klubu i reprezentaciji kažnjava. Upravo zbog ovakvog razmišljanja... [više na forumu]
    Rege