Nogomet

Srna: "Doista? To je stvarno ugodno"

Mario Glasnović • subota, 20.08.2011.
Srna: "Doista? To je stvarno ugodno"
Foto: EPA

Kapetan hrvatske reprezentacije ovaj vikend bi trebao upisati 300. nastup za Šahtar u ukrajinskom prvenstvu. Na Donbass Arenu dolazi Iličevec, a Srna želi svoj jubilej proslaviti pobjedom.

Darijo Srna u Šahtaru ima status božanstva. Cijene ga i vole svi navijači, a kapetan Rudara je od svog dolaska u Donjeck osvojio brojne trofeje. Pet puta je bio pobjednik ukrajinske lige, tri puta osvojio je ukrajinski Kup, a isto toliko puta je podignuo trofej Superkupa. No, najvrjedniji trofej je onaj osvajača Kupa Uefe prije dvije godine.

Srna se nalazi pred velikim jubilejem, u utakmici sedmog kola upisat će svoj 300. nastup za Šahtar u ukrajinskoj Premierligi. 29-godišnji kapetan Rudara osvrnuo se na predstojeći susret s Iličevcem.

"Utakmica će biti dosta teška. Naši domaći i gostujući susreti s klubom iz Mariupola su uvijek bili zahtjevni. Dosta smo trenirali u zadnje vrijeme, a dodali smo i važnu pobjedu protiv Dnipra. Moramo zadržati dobru atmosferu."

Srna je dodao da će Iličevec biti iznimno motiviran jer u njihovim redovima igraju igrači koji su na posudbi iz Šahtara pa će imati motiv više za dokazivanje. "Svi su oni talentirani igrači iz Šahtara i zbog toga nam neće biti lako. Prošle sezone smo ih pobijedili s 1:0 kod kuće, a sjećam se da smo prije nekoliko godina jedva pobijedili i to zahvaljujući pogotku u sučevoj nadoknadi."

Na pitanje kako se osjeća zbog svog svog jubileja u Šahtaru, Srna je uz smijeh odgovorio u svome stilu: "Zaista? To je stvarno ugodno."

Hrvatski reprezentativac dodao je i da Iličevec ima sjajnog trenera koji je radio s njim u Šahtaru i da očekuje dobru utakmicu. Susret Šahtara i Iličevca je na rasporedu u nedjelju s početkom u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj22.08.2011. u 08:45
    na kojoj raznin? Na razini da više ne zna pošteno nabacit loptu?
    Mihalj
  • Obrisan korisnik20.08.2011. u 13:00
    Cestitam Srni na njegovom jubileju. Sad nam je najbitnije da bude na svojoj razini protiv Izraela i Malte :)
    Obrisan korisnik