Nogomet

Kewell po prvi put u australskoj momčadi

Maj Gašparac • subota, 20.08.2011.
Kewell po prvi put u australskoj momčadi

Harry Kewell potpisao je ugovor u trajanju od tri godine s australskim Melbourne Victoryjem. Australcu, koji je izgradio nogometno ime u Engleskoj, će to biti prvi put u karijeri da nastupa za profesionalni klub iz svoje domovine.

Australska nogometna zvijezda Harry Kewell vratio se u svoju domovinu te potpisao ugovor za Melbourne Victory čiji će dres nositi naredne tri sezone. Posljednji Kewellov klub bio je turski Galatasaray, a sada će po prvi put zaigrati za neku australsku momčad.

"Uvijek sam imao ambiciju igrati u svojoj domovini i sretan sam što sad to imam priliku i učiniti nastupajući za Melbourne Victory", prokomentirao je Kewell, a vrlo sretan bio je i predsjednik Melbourne Victoryja Anthony Di Pietro: "Oduševljeni smo što je Harry odlučio zaigrati za naš klub, on je australska ikona."

Kewell je svoju domovinu napustio u tinejdžerskoj dobi i nogometnu karijeru izgradio u Engleskoj, a u povijest je ušao kao jedini Australac koji je nastupio u finalu Lige prvaka. Odigrao je preko 300 utakmica za klubove u Engleskoj i upisao 54 nastupa za australsku reprezentaciju pri čemu je postigao i 16 golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!