Rukomet

HSV i Flensburg do finala

Mihaela Bradovski • subota, 20.08.2011.
HSV i Flensburg do finala
Foto: Dario Dodić

Finale Heide-Cupa, pripremnog turnira koji se odigrava u dva njemačka grada, izborile su domaće momčadi - HSV i Flensburg. Igor Vori, Domagoj Duvnjak i Denis Buntić u uspjesima svojih momčadi sudjelovali su u ulogama raspoloženih pojedinaca. Finale, kao i utakmice za treće, odnosno peto mjesto na rasporedu su u nedjelju…

Heide-Cup, Lüneburg

Nakon jučerašnjeg poraza od njemačkog Lemga sastav Vladimira Maximova rezultatom 29:27 svladao je Grosswallstadt. Susret se dugo lomio iako je ruska momčad nakon četrdeset minuta držala pet pogodaka prednosti. Medvedi su u dvoboj ušli stvorivši si dva pogotka prednosti, no na odmor su otišli tek s +1. Pogodak za 15:14 postigao je Dmitry Kovalev.

Početkom nastavka Peter Dávid čini neke izmjene i u 32. minuti Grosswallstadt dolazi do 16:15. Ipak, Medvedi nisu dugo čekali na uzvraćanje, samo četiri minute kasnije izjednačili su minimalnu protivničku prednost, a zatim je uslijedila serija od četiri uzastopna pogotka čime su stigli na komotnijih 22:18. Da utakmica već tada ne bude riješena pobrinuli su se napadači njemačkog sastava koji su postigli nekoliko lakih pogodaka iz kontranapada.

Pri rezultatu 28:27 veliku priliku Grosswallstadta zaustavio je ukrajinski vratar Evgenii Budko i susret je na kraju završio s dva pogotka prednosti za njegovu momčad.

Identičnim rezultatom završio je i drugi susret dana, onaj između Flensburga i Lemga. Upisavši ovu pobjedu Flensburg se plasirao u finale gdje će snage odmjeriti s HSV-om. Rukometaši Lemga realizatorski su vrlo slabo ušli u ovaj dvoboj upisavši prvi pogodak tek u 11. minuti.

Pri rezultat 2:7 Dirk Beuchler zatražio je minutu odmora nakon čega je uslijedila serija njegova momčadi od tri uzastopna pogotka. Iako su se njegovi napadači razbudili strateg Lemga nije mogao biti zadovoljan nesigurnošću u obrani. Flensburg je u završnoj fazi prvog dijela ima +3 prednost, no odmor su obje momčadi dočekale s 11 postignutih pogodaka.

U nastavak susreta i Lemgo i Flensburg ušli su s promjenama na vratima, a zahvaljujući juniorskom svjetskom prvaku Nilsu Dresrüsse Lemgo je uspio držati korak s favoritom. Sredinom drugog poluvremena na semaforu je stajalo 19:19, no tada se Flensburg uspio odvojiti i na kraju zarađenu prednost očuvati za odlazak u finale.

"Momčad se borila sve do samog kraja i dala je sve od sebe pa je velika šteta što nismo uspjeli izboriti finalni okršaj. Flensburg je danas bio bolji za ta dva pogotka", prokomentirao je susret odmah po njegovom završetku vratar Carsten.

Heide-Cup, Schneverdingen

Pred rasprodanim tribinama dvorane u Schneverdingenu HSV je svladao Rhein-Neckar Löwen i u nedjelju ga očekuje finale protiv Flensburga. Baš kao u utakmicama u Lüneburgu i u ovoj je pobjednik bio uspješniji za svega dva pogotka. Oba sastava ušla su u završnu fazu priprema za novu sezoni pa je pobjeda u ovom dvoboju označena važnom ne samo zbog mogućnosti igranja završnog susreta. Imajući to u mislima u utakmicu su i HSV i Löwen ušli ozbiljno, a osim demonstrirane energije u obrambenoj fazi iskazali su se i napadači. Na odmor se otišlo rezultatom 18:18.

I ostatak susreta odigran je po sličnom uzorku. Pobjednik se polagano počeo nazirati nakon ulaska u posljednju četvrtinu dvoboja. U 45. minuti HSV je imao prednost od tri pogotka i do samog kraja uspio je ispustiti tek jedan pogodak razlike. Najraspoloženiji čovjek na parketu bio je Hans Lindberg koji je postigao deset pogodaka od čega tri s linije sedam metara. Domagoj Duvnjak i Igor Vori također su pružili dobru predstavu upisavši se u listu strijelaca pet puta.

"Željeli smo dobiti ovu utakmicu i svi su vidjeli kako smo morali dati svoj maksimum do samog kraja za taj uspjeh. Idući cilj je osvajanje turnira. Svi željno iščekujemo sutrašnji okršaj s Flensburgom", izjavio je trener Per Carlén kratko nakon završetka polufinala. S njim se složio i kapetan momčadi Pascal Hens: "Bilo je teško danas stići do uspjeha, prvo poluvrijeme bilo je potpuno izjednačeno, no u drugom smo se dodatno stabilizirali i odmah smo primili manje pogodaka. Podrška navijača bila je sjajna, istome se nadam i sutra."

U drugom susretu dana Kielce je stiglo do uvjerljive pobjede nad Kadetten Schaffhausenom. Da susret ide prema visokih 32:24 bilo je jasno već nakon početnih desetak minuta. Poljska se momčad brzo i lako uspjela odvojiti, dok je Schaffhausen prednost imao samo pri 3:2 u petoj minuti. +10 Kielce je postavilo u 14. minuti nastavka, a razlika je do završetka dvoboja još uspjela narasti.

Poraženu momčad pogocima su predvodili Jurca sa šest pogodaka i Graubner s jednim manje, dok je na drugoj strani najviše pogodaka postigao hrvatski reprezentativac Denis Buntić. On se u listu strijelaca upisao također šest puta. Slijede ga Olafsson s pet, odnosno Jurecki i Jachlewski s četiri točna šuta.

Rezultati Heide Cupa, Lüneburg:
Čehovski Medvedi - Grosswallstadt 29:27 (15:14)
TBV Lemgo - SG Flensburg 27:29 (11:11)

Rezultati Heide Cupa, Schneverdingen:
KS Vive Kielce Targi - Schaffhausen 32:24 (15:11)
HSV Handball - Rhein Neckar Löwen 33:31 (18:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!