Rukomet

Kiel i Kopenhagen za trofej

Vedran Filipović • subota, 20.08.2011.
Kiel i Kopenhagen za trofej
Foto: Axel Heimken

U Njemačkoj se ovaj vikend odvija Schlecker Cup na kojemu nastupa šest momčadi koje su podijeljene u dvije grupe, a najuspješniji su bili Nijemci i Danci.

GRUPA A

Lisice iz Berlina doživjele su svoj prvi poraz na ovoljetnim pripremama, jača je bila momčad danskog Kopenhagena 27:25. Usprkos vodstvu na poluvremenu od dva gola prednosti, njemačka momčad nije uspjela očuvati prednost do kraja susreta. Ivan Ninčević je pet puta zatresao mrežu Danaca, a notirajmo da je i Denis Špoljarić danas proslavio rođendan. Na vratima pobjedničke momčadi briljirao je Steniar Ege.

Danci su nadjačali i drugog svog protivnika. U iznimno efikasnoj utakmici s čak 11 pogodaka prednosti bili su bolji od Montpelliera čije boje brani Nikola Karabatić koji ovom prigodom nije ulazio u igru. Najbolji pojedinci kod pobjednika bili su Mikkel Hansen i Lars Madsen s osam zgoditaka. S ova dva slavlja igrači Kopenhagena osigurali su finale prijateljskog kupa protiv Kiela koje se igra u nedjelju s početkom u 17 sati.

Preostali susret u prvoj grupi odigrali su Füchse protiv francuskog Montpelliera. U napetom i neizvjesnom susretu lisice su slavile 25:24, a Ninčević je bio najefikasniji s osam golova u mreži protivnika. Tako će njemačka momčad igrati za treće mjesto protiv Veszprema u 15 sati.

Montpellier s dva poraza odmjerit će snage s Granollersom za peto mjesto. GRUPA B

U drugoj grupi njemački Kiel suvereno je slavio u obje utakmice 25. Schlecker Cupa.. Nijemci su kontrolirali ritam i rezultat od početka do kraja utakmice nad španjolskim Granollersom , već nakon 20 minuta bilo je 14:5 za njih. Omeyer nije ni stao među vratnice, Palickaje dobio svih 60 minuta, a najefikasniji su bili Momir Ilićs osam i Marcus Ahlm s devet pogodaka u mreži Pereza.

I u drugom susretu nije bilo previše problema, mađarski Veszprem držao se bolje od Španjolaca, no Kielova dulja klupa je presudila. Opet je najbolji bio Ilić, a Omeyer koji je ovaj put dobio šansu imao je 18 obrana. Kod Mađara Renato Sulić je pet puta bio uspješan.

Veszprem je u trećem susretu grupe B pobjedio Granollers te će igrati susret za treće mjesto, a Španjolci za peto. Sulić je zabio pola tuceta, a Ivancsik sedam pogodaka dok je Mirko Alilović imao 15 obrana.

Rezultati Schlecker Cupa: Füchse Berlin – Kopenhagen 25:27, Veszprem – Granollers 33:23, Montpellier – Kopenhagen 28:39, Kiel – Granollers 35:27, Füchse Berlin – Montpellier 25:24, Kiel – Veszprem 32:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuropske lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!