Košarka

Alkar krenuo s pripremama

Piše:Mišo Gulić • nedjelja, 21.08.2011.
Alkar krenuo s pripremama
Foto: Bruno Karadža

Sinjski Alkar, najugodnije prošlogodišnje iznenađenje Prve hrvatske košarkaške lige, započeo je s pripremama za novu sezonu koju će dočekati u bitno izmijenjenom sastavu. No, nema sumnje kako nas u Sinju i dalje očekuje dobra košarka i dupkom ispunjena dvorana.

Nakon dva mjeseca stanke, ali samo one prividne, sinjski Alkar krenuo je u novu avanturu igranja 1. HKL. Po svemu sudeći, liga će biti jača no ikad, a poseban "štih" samom natjecanju dat će i velikan Zadar.

Upravo u klub s Višnjika otišla su i dva vjerojatno najbolja igrača Alkara iz prošle sezone, a riječ je Anti Delašu te Ivici Radiću. Nažalost po Sinjane, nisu to bili jedini odlasci iz sinjskog ponosa, jer u Cibonu je otišao i miljenik Maligana Josip Blajić, dok je jednako energični Dino Erceg na pregovorima s jednim rumunjskim klubom. Još jedan od igrača koji više nisu u kombinacijama jest krilo Ante Bilobrk, kojega trener nema u vidu za sljedeću sezonu.

U izjavi danoj za portal Ferata, trener Alkara Boris Poljak je rekao: "Ove godine liga će biti zaista jaka. Naš cilj je zadržati status stabilnog prvoligaša, a ako ostvarimo više od toga, bit će to izniman uspjeh."

Na samom početku priprema bila su i neka nova imena od kojih je najviše pažnje privukao povratnik Nikola Gaurina, a na probi se nalaze Bubalo, Rogić, Tešija i Diminić, čija će sudbina biti poznata nakon probnog roka.

Narednih dana trebalo bi biti upriličeno i potpisivanje ugovora s igračima koji su ostali. Dobro je poznato kako Alkar, zbog financijske situacije, s igračima potpisuje jednogodišnje ugovore pa stoga svako ljeto ima mnogo posla i uvjeravanja. Ipak, uvjeravaju iz kluba, Alkar će ponovno biti dobar, a hoće li biti i dovoljno dobar vidjet ćemo već u prvoj utakmici 8. listopada, kada počinje prvenstvo.

No, ono što je pozitivno u cijeloj alkarskoj priči jest činjenica kako su sinjski košarkaši jedni od rijetkih, ako ne i jedini, koji imaju vjernu vojsku navijača, istinskih ljubitelja i poznavatelja košarke, a samim time i uvijek do kraja ispunjenu dvoranu. Nije to zanemariva stavka u vabljenju igrača u grad podno Kamička, jer postoji li bolje mjesto za mladog košarkaša da razvije svoje talente, nego u vatrenoj i istinski košarkaškoj atmosferi.

Nije mali ni interes ljubitelja košarke u cijeloj državi, koji su prošle godine, napokon, imali priliku vidjeti kako to izgleda živjeti za svoj klub. Možda će najbolje svjetlo na prilike, u maloj trošnoj dvorani u Sinju, baciti i jedna u nizu sjajnih reakcija publike kada je Luka Žorić, nakon što je "unakazio" Alkar u prvih 15-ak minuta, izlazeći s parketa, sav u čudu gledao kako mu 1300 ljudi (maksimalan kapacitet) zdušno plješće pozivajući ga i nekoliko puta na "bis".

Sve je to podsjetnik na ono što svi ponovno želimo gledati u Sinju, i zato Sinjanima, kao pravim ambasadorima košarke kakva je nekad bila, želimo sreću u narednoj sezoni.

Donosimo djelić atmosfere iz susreta s Cibonom, koju je Alkar izgubio, ali kao je to uopće i bitno:

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2011. u 17:23
    a bojin se, tri najbolja igraca otisla...ma uostalom nema veze, glavno da se u sinju igra prvoligaska kosarka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2011. u 16:14
    S nestrpljenjem čekam nove okršaje mojih Cibosa i Alkara... Sportski pozdrav iz Zagreba, ludi ste 100%!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2011. u 16:05
    zadnju recenicu ste malo fulali...nije bilo 40 razlike nego 1 razlike :D
    Obrisan korisnik