Nogomet

Enrique: "Ja odlučujem tko će igrati"

Lovro Štrbinić • srijeda, 24.08.2011.
Enrique: "Ja odlučujem tko će igrati"
Foto: EPA

Novi trener Rome Luis Enrique nije posebno dobro otvorio svoju epizodu u Italiji. Na startu je upisao poraz u Bratislavi, u sklopu kvalifikacija za Europsku ligu, a nekima se zamjerio i ostavljanjem Tottija na klupi. No, mladi trener odgovara na sve kritike.

Luis Enrique je do ovog ljeta bio trener druge momčadi Barcelone s kojom je postigao zavidne rezultat. No, uoči nove sezone odlučio se na iskorak u trenerskoj karijeri te je prihvatio poziv na klupu Rome. Talijanski klub se uz dovođenje novog stratega planira vratiti u sam vrh talijanskog nogometa, no već na početku je došlo do malih nesuglasica.

Povod svemu je bio poraz u Bratislavi od tamošnjeg Slovana, sve u sklopu kvalifikacija za Europsku ligu, a dodatno "ulje na vatru" navijačima je bilo ostavljanje na klupi legende kluba Francesca Tottija. Uz njega, mjesto među prvih 11 nije našao ni napadač Marco Borriello.

"Momčad se ne vrti oko jednog igrača već je sastavljena od mnogo pojedinaca", rekao je Enrique, a svima je jasno na koga je mislio pod tim. Nastavio je jednako odlučno: "Vodim veliku skupinu igrača i sam ću odlučivati koji su igrači najbolji za pojedinu utakmicu. Svakoga tretiram drugačije, a to isto očekujem od ostalih kako bi zajedno došli do cilja."

Osvrnuo se potom strateg Rimljana i na "problem Borriello" o kojem je rekao sljedeće: "On je igrač od kojeg mnogo očekujem. Znam da bi korištenje u Europskoj ligi utjecalo na njegovu vrijednost, no ja sam donio svoju odluku." Uz sve to, Španjolac i dalje odiše optimizmom uoči uzvrata na Olimpicu koji je na rasporedu u četvrtak u 20:45.

"Dosad nismo mnogo zabijali, što me pomalo brine. No, i u prvoj utakmici smo imali prilika. Sutra navečer moramo trčati, biti okomiti u napadu i preuzimati rizik", zaključio je pred važan europski dvoboj trener rimskog kluba. Ukoliko bi već u kolovozu Roma ispala iz Europe bilo bi to veliko razočaranje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.08.2011. u 11:17
    E sad je Kranjčar neka klasa pa će im faliti u p.m.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 23:43
    glavno da njemu ne treba igrac tipa Kranjcar! uzmi si tog Krkica...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 14:58
    Ajmo Roma nemojte me zajebati na kladionici
    Obrisan korisnik
  • casio11125.08.2011. u 00:43
    Doša je Stekelenburg iz Ajaxa, Angel iz Gijona, Heinze iz Marseillea, Lamela iz Rivera, Bojan iz Barce, Boriello je potpisa, ali je on već bija tu na posudbi, to je otprilike to, kaže Sabatini da će još igraća doć, spominju se Kjaer iz Wolfsburga, Osvaldo iz Espanyola, Maxi iz Mareillea...
    casio111
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 22:35
    ako se ne varam romu je kupio neki milijarder!?jesu opče doveli neka pojačanja??
    Obrisan korisnik