Nogomet

Lloris: "Lovren je sretan zbog povratka"

Mario Glasnović • četvrtak, 25.08.2011.
Lloris: "Lovren je sretan zbog povratka"
Foto: EPA

Jedan od Dinamovih protivnika u skupini D Lige prvaka je francuski Lyon. Momčad u kojoj igra bivši stanovnik maksimirske svlačionice Dejan Lovren. Trener Lavova Remi Garde i vratar Hugo Lloris komentirali su protivnike u svojoj skupini.

Trener Lyona Remi Garde nije mogao procijeniti da li je ovaj ždrijeb dobar za njega i njegovu momčad, ali očekuje prolazak: "Teško je prije utakmica reći da li je ovo težak ždrijeb. Naš cilj je da napravimo sve što možemo da bismo prošli grupu i kvalificirali se u osminu finala."

Garde je na klupu Lyona sjeo na početku ove sezone. U svojim komentarima najprije se osvrnuo na "starog poznanika" Lyona – Real. "Real Madrid je naravno najbolja momčad. Oni su krema svih krema. Predvodi ih Jose Mourinho koji zaslužuje poštovanje, a tamo je i naš Karim Benzema. On je pokazao svima što može napraviti i sretan sam što igra na toj razini."

Garde iznimno cijeni Ajax, a dobro je informiran i o Dinamovoj momčadi. Zanimljivo će biti Dejanu Lovrenu koji je iz Dinama otišao u Francusku. "S ostalim protivnicima ćemo se boriti. Ajax iz Amsterdama ima svoju kulturu igre i on je nizozemski nogometni brand. Dinamo igra tehnički dobar nogomet. Dobit ćemo neke informacije od Dejana Lovrena koji je nastao tamo, a to je klub koji je naš Florian Maurice nekoliko puta gledao."

Na vratima Lyona stoji jedan od najboljih vratara, Hugo Lloris. On je i francuska reprezentativna "jedinica" za čije su usluge bili zainteresirani brojni klubovi Europe. Lloris se slaže da je Real favorit skupine, ali smatra da će se Lyon uz Dinamo i Ajax boriti za drugo mjesto u skupini.

"Nama je najvažnije osigurati prolaz. Real Madrid je favorit ove grupe i on će sigurno biti pobjednik grupe. Iza njega su tri kluba koja će se boriti za drugo mjesto. Treba biti realan i reći da će biti teško protiv Reala igrati, ali dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat. Bit će zadovoljstvo igrati s njima jer ih dobro poznajemo", izjavio je Hugo Lloris za službenu internet stranicu Lyona.

Francuski vratar iznimno respektira momčad iz Amsterdama: "Ajax je kao i Real legendarni klub, iako nema rezultate kao prije. Njihova škola je jedna od najboljih i teško je igrati pred njihovom publikom."

Lloris se osvrnuo i na hrvatskog predstavnika u grupi: "Dinamo Zagreb je protivnik kojeg najmanje znamo, ali sigurno su dobri i mogu iznenaditi. Dejan Lovren je sretan zbog povratka u svoj bivši klub, iako nikada nije lako vratiti se među svoje bivše suigrače i bivšu publiku. Ne mogu reći da je ovo težak ždrijeb ili ne, imamo tri protivnika koje moramo shvatiti ozbiljno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • skembi26.08.2011. u 00:16
    Heh u Ligi Prvaka si ne smiješ dopustiti podcjenjivanje bez obzira na protivnika! Nitko tu nije pao iz vedra neba :-(
    skembi
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 22:37
    Neka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 22:20
    Šteta, bilo bi lakše da su nas podcjenili
    Obrisan korisnik