Rukomet

Zaječar, Metalurg i Budućnost maksimalni

Marko Domljanović • subota, 27.08.2011.
Zaječar, Metalurg i Budućnost maksimalni
Foto: Axel Heimken

U Metkoviću i Opuzenu jučer je počeo 10. međunarodni rukometni turnir Metković 2011. Na turniru sudjeluje osam ekipa, a prvi dan bio je iznimno bogat događanjima.

U Metkoviću se igra skupina A, a prve su na parket već u 9 sati izašle rukometašice Krim Mercatora iz Ljubljane i Metalurga iz Skoplja. U neizvjesnoj utakmici slavile su Makedonke 33:31. Nakon toga na red je došla utakmica između Budućnosti iz Podgorice i HRK Katarina iz Mostara u kojoj su se crnogorske predstavnice lako obračunale sa svojim protivnicama - bilo je 34:16.

U isto su se vrijeme u Opuzenu igrali susreti skupine B. U prvom je susretu Dalmatinka iz Ploča poražena od mađarskih viceprvakinja DVSC Korvexa iz Debrecena 36:16, a loše jutro za naše predstavnice zaokružile su igračice Podravke. Iako je na poluvremenu rezultat glasio 12:12, naše su predstavnice na kraju izgubile od Zaječara, aktualnih prvakinja Srbije, sa 28:24.

Turnir se nastavio utakmicama u 18.30 sati. U Metkoviću se Katarina u prvom poluvremenu dobro držala protiv Metalurga i na odmor otišla sa samo jednim pogotkom zaostatka (12:11), ali su Makedonke u nastavku znatno podigle ritam i uvjerljivo slavile sa 33:17. Za to vrijeme u Opuzenu se igrala utakmica između DVSC Korvexa i Zaječara, a pobjedu su odnijele prvakinje Srbije sa 37:32.

U posljednjim susretima dana Budućnost je pobijedila Krim 28:22 dok je Podravka bila uvjerljiva protiv Dalmatinke 39:24. U skupini A tako nakon prvog dana maksimalan učinak imaju Budućnost i Metalurg koji će o pobjedniku skupine odlučiti danas u međusobnom dvoboju dok u skupini B vodi Zaječar kojem preostaje da protiv Dalmatinke potvrdi prvo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!