Nogomet

Vukojević bolji od Kalinića i Strinića

Mario Glasnović • ponedjeljak, 29.08.2011.
Vukojević bolji od Kalinića i Strinića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U osmom kolu ukrajinskog prvenstva vidjeli smo hrvatski obračun u Dnipropetrovskom. Vukojevićev Dynamo Kijev ponizio je Strinićev i Kalinićev Dnipro visokom pobjedom od 4:0 i zahvaljujući remiju Šahtara zasjeo je na vrh lige.

Dynamo Kijev s visokih 4:0 pobijedio je u gostima momčad Dnipra. Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta za momčad iz Kijeva, a u redovima Dnipra igrali su naši Nikola Kalinić i Ivan Strinić. Hrvatski reprezentativni napadač odigrao je cijelu utakmicu, a Strinić je odigrao prvih 45 minuta.

Gosti iz Kijeva već nakon prvog poluvremena imali su prednost od 0:3. Mrežu domaćih načeo je Popov u 24. minuti. Dnipro se nije ni oporavio, a novi šok uslijedio je samo minutu kasnije kada je Milevski udvostručio vodstvo Dynama. Do kraja poluvremena Jarmolenko je povećao za 0:3, a isti igrač postavio je i konačnih 0:4 u 70. minuti.

Šahtar je na gostovanju kod Černomoreca u posljednjim minutama ispustio pobjedu. U redovima Rudara igrao je samo Darijo Srna koji je odigrao cijelu utakmicu, a Eduardo je bio na klupi.

Černomerec je poveo nakon šest minuta igre pogotkom Burdujana. Šahtar je okrenuo rezultat golovima Jadsona u 25. i Mitarjana u 83. minuti. U posljednjim minutama utakmice Burdujan je svojim drugim pogotkom na utakmici donio bod svojoj momčadi.

Nakon osam odigranih kola Dynamo Kijev se nalazi na vodećem mjestu ukrajinskog prvenstva s istim brojem bodova kao i Šahtar, ali Vukojevićeva momčad ima bolju gol razliku od Rudara

Ukrajinska liga, 8. kolo:
Dnipro – Dynamo Kijev 0:4
Černomerec – Šahtar 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!