Rukomet

Podravka osvojila turnir u Metkoviću

Zvonka Keliš • utorak, 30.08.2011.
Podravka osvojila turnir u Metkoviću
Foto: Davor Sajko

Rukometašice Podravke Vegete osvojile su naslov na Međunarodnom rukometnom turniru u Metkoviću. U finalu turnira remizirale su s podgoričkom Budućnosti da bi nakon izvođenja sedmeraca proslavile pobjedu 32:31.

10. Međunarodni rukometni spomen turnir Metković dobio je svoj rasplet. Nakon dva prepuna dana odličnim rukometnih dvoboja stiglo se i do utakmica za plasmane, kao i samoga finala u kojemu je hrvatske boje branila Podravka Vegeta.

Finalni dan u Metkoviću započeo je ogledom za sedmo mjesto između RK Dalmatinke te HRK Katarine. Dalmatinka iz Ploča dobro se držala u utakmici s rukometašicama mostarske Katarine te je do odlaska na odmor imala prednost od tri pogotka (19:16). U nastavku se Mostarke vraćaju, no napeta borba ipak završava u korist Pločanki (32:31).

Susret za peto mjesto donio je slovensko-mađarski dvoboj između Krim Mercatora i DVSC-Foruma. Rukometašice Krima u potpunosti su dominirale cijelom utakmicom te su tako nakon prvoga dijela imale prednost od šest pogodaka (17:9) da bi u konačnici to povisile na +9 i 33:24.

Malo finale u Metkoviću bilo je prava uvertira za ono što slijedi. Metalurg i Zaječar odigrali su jednu odličnu utakmicu u kojoj su nakon 60 minuta igre bolje bile rukometašice Metalurga 33:32.

Ako se utakmica za treće mjesto može nazvati napetom tada je ono pravo finale uistinu bilo dramatično. Podravka Vegeta i Budućnost iz Podgorice čvrsto su se borile od samoga početka pa tako ni ne čudi što je igra gol za gol prevladala većim dijelom utakmice.

Finale je otvoreno golom Sanje Damnjanović nakon čega počinje prava borba. Budućnost uzima stvari u svoje ruke te odlazi na +3 (7:4), no Podravka sve vraća na početak u 26. minuti kada Gaće izjednačuje na 11:11. Za vodstvo Podravke 12:11 potom se pobrinula Pušić-Koroljević, međutim, rukometašice Budućnosti brzo to vraćaju na 12:12. Do odlaska na odmor Damnjanović sa sedam metara osigurava Podravkino vodstvo 13:12.

U nastavku se vidjela odlučnija Podravka što dokazuju Horvat i Tatari golovima za 15:12. Ponovno je uslijedila igra gol za gol, a Budućnost mini-serijom izjednačuje na 16:16. Rukometašicama Podravke to se nije svidjelo te ubrzo stižu na +3 (23:20). Pet minuta prije kraja Crnogorke ponovno sve vraćaju na početak izjednačivši na 25:25. Do kraja utakmice dva gola sa svake strane osiguravaju 27:27 i izvođenje sedmeraca.

U izvođenju sedmeraca obje su ekipe bile odlične sve dok Marta Žderić nije skinula sedmerac jednoj od najboljih rukometašica svijeta, Bojani Popović. Podravkino slavlje potom je upotpunila Tatari pogotkom za pobjedu 32:31.

Nakon raspleta rukometnoga turnira u Metkoviću proglašene su i najbolje igračice. RK Podravka i ovdje je imala razloga za slavlje, naime, najboljim lijevim krilom proglašena je Nikica Pušić-Koroljević, najboljim desnim krilom Anita Gaće, dok je Vesna Milanović Litre najbolja na poziciji pivota. Titula najbolje igračice turnira pripala je Bojani Popović, igračici Budućnosti.

Pred rukometašicama Podravke sada je nastavak priprema za nadolazeću sezonu, ali i novi pripremni turnir već ovoga vikenda. U dvorani u Koprivnici održat će se Šesti memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo na kojem će uz Podravku Vegetu sudjelovati i Metalurg, Krim Mercator te Hypo Nö.

10. Međunarodni rukometni spomen turnir Metković 2011:

Utakmica za sedmo mjesto:
RK Dalmatinka - HRK Katarina 32:31 (19:16)

Utakmica za peto mjesto:
RK Krim Mercator - DVSC-Forum 33:24 (17:9)

Utakmica za treće mjesto:
ŽRK Zaječar - ŽRK Metalurg 33:32 (18:15)

Finale: ŽRK Budućnost - RK Podravka Vegeta 27:27/31:32 (12:13)

Najbolja sedmorka turnira:
Najbolja vratarka: Clara Voltering (ŽRK Budućnost)
Najbolje lijevo krilo: Nikica Pušić-Koroljević (RK Podravka Vegeta)
Najbolji lijevi vanjski: Bojana Popović (ŽRK Budućnost)
Najbolji srednji vanjski: Kristina Liščević (ŽRK Metalurg)
Najbolji desni vanjski: Elena Gjorgijevska (ŽRK Metalurg)
Najbolje desno krilo: Anita Gaće (RK Podravka Vegeta)
Najbolji kružni napadač: Vesna Milanović-Litre (RK Podravka Vegeta)

Najbolja igračica turnira: Bojana Popović (ŽRK Budućnost)
Najbolji strijelac turnira: Mirjeta Bajramovka, 35 pogodaka (ŽRK Metalurg)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!